Årets Sankthans-feiring på Kirkenær nærmer seg, og 22. og 23. juni skal det igjen vrimle av festglade folk i Kirkenær sentrum. Kirkenær Handelsstandsforening og Grue kommune samarbeider nå enda tettere om Sankthans.

- Samarbeidet med kommunen er veldig bra. Jeg vil vel faktisk si at det aldri har vært et så bra samarbeid tidligere. Det gir et mer fyldig program enn noen gang, sier Marit Holtmoen.

Fikk pengestøtte

Grue kommune søkte, og fikk, 250.000 kroner i støtte fra Hedmark fylkeskommune til å utvikle Sankthans. Pengene brukes til å arrangere barnas dager.

- Det løfter programmet vårt veldig. Sankthans har noe for alle aldre. Ettersom barnas dager skal bruke amfiet hvor scena har stått tidligere vil årets hovedscene få en ny plassering. Denne settes i andre enden av matgata, sier Stein Amundsen.

Det gjør også at området mot jernbanestasjonen blir mer synlig. Gotmar Rustad kommer tilbake med sin populære akevitt- pub, og den vil ha tilhold i togstasjonen som tidligere år.

- Matgata fortsetter vi også å satse på. I år er det fem år siden vi startet opp, og det har løftet Sankthans veldig mye. Både lokale og utenbygds utstillere kommer, og de som har vært her tidligere er stort sett fornøyde. Mange tar jo turen til Kirkenær denne helga bare for å oppleve matgata, sier Aina Nordli.

Fullt foran Gruetorget

Ellers er det mange andre utstillere som er påmeldt til Sankthans, og området utenfor Gruetorget er fylt helt opp. Her blir det mange typer utstillere.

- HLF Solør kommer med sin hørselstestvogn, det blir hesteskyss til Sandstad slik at folk kan ta en tur på Glomma med Solungen II, Classic Motorshow og mye mye mer, sier Nordli.

Som tidligere er det meste på Sankthans gratis. Det er bare inngang til teltet fredag kveld som koster penger.

- Det må vel kunne kalles en symbolsk sum på kvelden. Det bærer arrangementet økonomisk for oss, men ellers er parkering og inngang gratis på alt annet. Vi håper på godt vær og at mange kommer til Kirkenær for å bli med på det vi håper blir tidenes Sankthans-feiring, sier Stein Amundsen.