Årets store folkefest på Kirkenær nærmer seg, og flere kjente navn er er ventet til arrangementet i Grue fra 24. til 26 juni. I år blir det også flere aktiviteter i forkant av helga. 

- Det er en stor helg for Kirkenær og er den beste helgen i året for butikkene. I tillegg er det viktig for samholdet. Man samarbeider på tvers aktørene og drar i samme retning. Folk i bygda føler et eierforhold til helga, forklarer Heidi Fredriksen, i Kirkenær Handelsstandsforening. 

Cornelis Vreeswijk-kveld

Fredag kveld blir det som vanlig fest med Rytterne Röj i teltet. Nylig ble det kjent at Hans Erik Dyvik Husby og Jenny Jensen står sammen på scenen i showet "Cornelis och damerna", lørdag kveld under Sankhans-feiringen på Kirkenær. Husby er også kjent som Hank von Helvete fra Turbonegro.

- Lørdagskvelden blir litt annerledes i år, med en litt mer kulturell profil. Det blir et show som går på Cornelis Vreeswijks musikalske kjærlighetsliv. De synger de mest kjente og kjære låtene, og det blir pubkveld, Det blir et slags vorspiel til Gruetunet og kanskje et litt mer voksent klientell, sier hun.

Den populære matgata er som vanlig med mange lokale og nasjonale produsenter. Som vanlig blir det også tivoli, veteranutstilling og gratis frokost på lørdagen.

FLERE FAGDAGER

I år byr man også på to fagdager i forkant av Sankthans-feiringa. 

- Det blir potetdag på onsdag. Den er hovedsakelig for bransjen, men maskinutstillinga på Kirkenær etterpå er åpen for alle, sier Terje Weldingh. 

Torsdag 23. juni inviterer landbrukskontorene i Solør til felles skogdag på Kirkenær. Her er temaet skogens praktiske rolle i det grønne skiftet.