• KAKE TIL ALLE: Alle som møtte opp på påskelunsjen fikk et stort stykke kake, samt at to store godteriskåler ble sendt rundt.

For første gang ble det arrangert påskelunsj på Flisa Dagsenter. Det var stort oppmøte i alle aldre. Matlagingen sto Dagsenteret for selv, og man kan si at det smakte fantastisk. 

- Det er veldig hyggelig å bli invitert på en så fin lunsj og med så mange hyggelige folk. På vegne av Saniteten vil jeg gi en stor takk til Flisa Dagsenter for lunsjen, sier Synnøve Bakke.

Det er ikke lunsjen Saniteten hadde kommet for, men med en takk for fastelavensrisen Dagsenteret hadde laget for dem. Tidligere i år fikk Saniteten en stor mengde fastelavnsris, og nesten alle ble solgt. 

- Fastelavnsris har blitt solgt av Saniteten i over 70 år, og nordmenn kjøper fastelavnsris for rundt 12 millioner kroner i året, sier Bakke.

Støtter lokalsamfunnet

Sanitetskvinnene har tradisjonelt vært dyktige til å finne ulike måter å finansiere sitt frivillige arbeid på. Fastelavnsris er det kanskje aller mest kjente virkemiddelet. Inntektene Saniteten får går til lokalt samfunnsnyttige arbeid, og forskning på kvinnehelse og typiske kvinnesykdommer.

- Det var Norske Kvinners Sanitetsforening som hentet fastelavnsriset til Norge i 1946. Skikken med fastelavnsris kommer fra Sverige, sier Bakke.

Risene skulle brukes for å vekke til live fruktbarheten til kvinner, dyr og trær i følge historien

- Som takk for hjelpen med å lage fastelavnsris har vi tatt med marsipankake til alle som møtte opp på påskelunsjen, sier Bakke.