Under fjorårets ringerunde ble det samlet inn rundt 68.000 kroner. Det var rekord da, men årets innsamling på 78.793 kroner fra næringslivet setter den nye rekorden. Det er Emil Rundberget fornøyd med.

- Dette har gått kjempebra, og giverviljen er kjempestor i næringslivet i Åsnes. Vi er veldig fornøyde med å slå rekorden fra i fjor, sier Rundberget.

Drar opp snittet

Bidraget fra næringslivet gjør at Åsnes kommune får et vesentlig høyere snitt pr. innbygger når totalt innsamlet beløp skal gjøres opp søndag på NRK.

- Veldig mange har et forhold til TV-aksjonen, og kjenner til innholdet. Nå har vi hatt denne ringeaksjonen i flere år, og bedriftslederne er forberedt på at vi ringer, sier Rundberget.

Selv stilte han for Sparebank1 Østlandet. Videre deltok Jan Harald Salberg fra Grue Sparebank, Morten Botilsrud fra Kiwi og aksjonsleder Kristian Botten Pedersen i Åsnes.

- Kiwi er jo med som en samarbeidspartner for TV-aksjonen i år, og Morten bidrar i tillegg lokalt. Det å få tak i ringehjelp er ikke noe problem, sier Rundberget.

Trenger mer folk

Næringslivsaksjonen satte altså ny rekord i Åsnes, og søndag skal bøssebærerne ut å gå. Fortsatt er det behov for noen sjåfører og bøssebærere.

- Vi mangler rundt ti bøssebærere og sjåfører. Jeg håper folk melder seg til biblioteket eller registrerer seg på blimed.no, sier Kristian Botten Pedersen.

Åsnes kommune klarte ikke å dekke alle roder under aksjonen i fjor, og Botten Pedersen håper ikke dette blir et gjentakende problem i år.

- Tidligere har vi brukt å dekke hele kommunen, men i fjor mangla vi litt folk. Vårt store mål er å få besøkt alle på søndag, sier Botten Pedersen.