• EGEN BOK: "Tvedband" er skrevet av Margit Bredesen, i Grue Husflidslag. Den omhandler teknikken tvebandstrikking.

Kulturminnedagene 2016 markeres med arrangementer i alle landets fylker fra 10. – 18. september.  I Hedmark markeres dagene blant annet på Domkirkeodden og på Christianfjeld festning.

I Grue skjer markeringen, lørdag 10. september, mellom 10:00 og 13:00.  Kommunen har de siste årene har arbeidet med frivillige lag og foreninger om markeringen av Kulturminnedagene. I år har man valgt å samarbeide med Grue Husflidslag.

- Husflidslaget står for arrangementet på selveste Husflidsdagen, som er førstkommende lørdag. Årets tema for Kulturminnedagene er "Se hva vi kan", opplyser, Anne Grethe Bråten, i enhet for servicetorg og kultur, i Grue kommune.

TAR VARE PÅ TRADISJONENE

Hun roser husflidslaget for å ta vare på teknikker og lokale tradisjoner.  

- Grue Husflidslag gjør et fantastisk arbeid med å ivareta mange håndarbeidsteknikker med lange lokale tradisjoner. De tilbyr aktiviteter til folk i alle aldere i sine lokaler på Kirkenær, sier Bråten. 

Grue Husflidslag har også gitt ut sin egen bok. Boka "Tvedband" er skrevet av Margit Bredesen, og omhandler teknikken tvebandstrikking. 

-Bredesen vil presentere boka på Gruetorget på lørdag, og den vil være til salgs, forteller hun. 

STRIKKER VOTTER FRA GRUE

I tillegg vil Ella Bye i husflidslaget strikke Grepvotter fra Grue. 

- Vottene strikkes i alle størrelser. Grue kommune gir alle nyfødte i små Grepvotter i kommunefargene grønt og hvitt, en gave som blir godt mottatt, forteller Bråten. 

Dersom noen ønsker å strikke sine egne Grepvotter, kan monteringspakker kjøpes hos Husflidstua på Kirkenær.