I vårkampen mellom lagene endte det 3-3 og også da fikk Grue en spiller utvist. 

- Et Grue-lag forsøkte å spille fotball på en noe ujevn gressbane, men ble tatt på senga av spillere som ville mye, og som også fikk lov til å spille helt på grensen av det tillatte gjennom 90 minutter. Lite hjalp det at Grue misset på straffe etter ca. 15 minutter i første omgang. Hernes hadde ikke så mye annet å by på enn å «kline» ballen opp på topp og jage etter. Grue stod godt i mot disse overgangene, men klarte ikke selv å omsette sine muligheter foran Hernes-keeperen. Det bølget mye fram og tilbake, men særlig underholdende ble det ikke. Lagene gikk til pause med stillingen 0-0, forteller Arnfinn Midtsundstad. 

Måtte avslutte med 10 mann

2. omgang startet som den første, med knallharde dueller og lite underholdende fotball. 

- Da det hadde gått 49 minutter gikk Hernes opp en 1-0 ledelse etter et frispark fra 18-20 meter. Et direkte skudd, til side for keeper Asbjørn Woll. Situasjonen ble ikke lettere for de grønnkledde etter 54 minutter! Carl Emil Løvstad fikk sitt andre gule, etter en duell på venstrekanten, og måtte forlate banen. Det medførte at Grue (for andre gang i år), måtte avslutte kampen med ti mann mot Hernes. Selv med en mann mindre, produserte Grue flere halvsjanser, men det ville seg ikke. 
Ti minutter før slutt dro Charles Brattli seg forbi hele Hernes-forsvaret, men klarte ikke å sette ballen til side for keeper, fortsetter Midtsundstad. 

Tetter seg til i toppen

Det blir tettere og tettere i toppen og avslutningen på sesongen blir spennende for de involverte lagene. 

- Sånn er det av og til. Hernes vinner på ren vilje og evne til å spille «fysisk fotball». Grue-spillerne responderer bra, men bli i enkelte situasjoner litt for lette. Totalt sett en amper affære, med lite underholdende fotball. Med dette tapet øker spenningen mot slutten av sesongen. Hernes har på nytt fått heng på lagene foran, og Ringsaker - tross poengtap mot Kjellmyra, puster nå Grue i nakken, med fire kamper igjen (samme som Grue). Vi håper å kunne mønstre full tropp i de kommende kampene. Ingen unnskyldning for poengtap i dag, men det var merkbart at totalt 8 spillere ikke var tilgjengelige, avslutter Midtsundstad. 

Grue leder fortsatt tabellen med 35 poeng etter 14 spilte kamper, 4 poeng foran Ringsaker med samme antall spilte kamper. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 02

Hernes - Grue 1 - 0 (0 - 0)

Kort: 2 gule kort til begge lag, og rødt til Grue (Carl Emil Løvstad). 

Grue stilte med følgende tropp:

Asbjørn Woll, Ahmed M. Hassan, Hassan Al Shimary, Sigurd Sund, Henrik Vanebo, Henrik Løvstad, Ivan Castro, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, Jesper B. Holt, Carl Emil Løvstad, Alaa Al Shimary, Steve Williams og Charles Bratli. 

Neste kamp:

Elverum 2 - Grue torsdag 4. oktober klokka 20.00 på Elverum stadion.