Da ungdommene ved Flisa Ungdomshus skulle promotere LAN-et i høstferien kom det reaksjoner fra flere voksne over at det var lov å ta med seg mye energidrikke på arrangementet.

Etter å ha lært mer om energidrikke og konsekvenser bestemte jobbstyret ved Flisa Ungdomshus seg for å forby energidrikke på LAN-et, og det til litt delte reaksjoner.

- Dersom en drikker for mye energidrikke kan en få problemer med hjertet, havne i koma og mye annet kan skje. Blant annet har vi hørt om en episode der en person som drakk noen bokser på kort tid havnet i koma. Det gjorde at vi bestemte oss for å si nei til energidrikke, sier Ole Skybakmoen, som er leder i jobbstyret ved Flisa Ungdomshus.

Noen reaksjoner ble det 

Ettersom de først hadde kommunisert ut at energidrikke var lov, kom det noen reaksjoner da kontrabeskjeden kom. Men de fleste LAN-erne forstår at konsekvensen ved overinntak kan være alvorlig.

- Det er bedre at boksene står hjemme og at vi lever litt lenger, sier Skybakmoen, men han tror nok ikke alle ser alvoret.

Det var blant annet denne saken fra TV2 (ekstern lenke) som gjorde at jobbstyret valgte å si nei.

Men LAN-et ser ut til å gå på skinner uten energidrikke, og stemningen var god da vi var innom tirsdag ettermiddag.

- Vi holder det gående til klokka 10.00 på onsdag. Her spiller vi, ser på Netflix, konkurrerer og sover da vi har lyst, sier Skybakmoen.

Han synes det er stas å kunne møtes i høstferien, og det sosiale aspektet ved LAN er det viktigste. Det var 16 gutter og 4 jenter som deltok på arrangementet i høstferien.

- Du ser vel frem til å sove litt på onsdag?

- Nei, jeg får kjerringbesøk på onsdag. Så da må jeg nok være våken, sier Skybakmoen.