• VÆR OPPMERKSOM: Selv om det ikke går ordinære godstog i helga må folk være oppmerksomme ved planoverganger. Det går mange anleggstog på hele strekningen. (Foto: Thomas Karlstad).

Tømmertrafikken på Solørbanen har økt mye de siste årene, og nå går det omlag 60 tog i uka på Solørbanen mellom Elverum og Kongsvinger. Jernbaneverket satser på å ruste opp banen, og derfor er Solørbanen stengt for all ordinær togtrafikk i helga mens det pågår anleggsvirksomhet.

- Men folk må likevel være oppmerksomme ved planoverganger. Det går mange anleggstog selv om ikke de ordinære godstogene går, sier banesjef Tor Rørosgård.

Arbeidet startet fredag og pågår til sent søndag. Det er cirka fire kilometer som får nye skinner og sviller.

- Svillene på denne strekningen er av de eldste betongsvillene som finnes, og det er behov for en oppgradering. Det er tre skift som arbeider på strekningen i helga, og det kjøres i tillegg pukk fra anlegget på Sander på Kongsvingerbanen til Solørbanen, sier Rørosgård.

100 ANSATTE I SVING

Mer enn 100 interne og eksterne ansatte i Jernbaneverket er involvert i arbeidet, og prislappen er på svimlende 20 millioner kroner.

- Jobben er kunngjort i lokalavisene på grunn av eventuelle støyplager for naboer. Dette bråker naturlig nok en del, og arbeidet starter klokka 06.00 på lørdag og klokka 05.00 på søndag, sier Rørosgård.

Som følge av arbeidet er det 10 tømmertog som blir innstilt, men disse blir ikke flyttet over til veg.

- Planen er å gjøre plass til togene på banen når det er ordinær drift igjen over helga, sier Rørosgård.