Baksjøen har med sin behagelige badetemperatur allerede lokket hundrevis, om ikke tusenvis, av solunger til badeplassen i mai. Gjesåsen grenderåd og Valset vel hadde planer om å ruste opp badeplassen med nye flytebrygger før årets sesong startet. Lite kunne de vite at den startet allerede i mai måned.

- Her er det kjempemye folk, og fæl trafikk altmeine på fine dager. Det er nesten ikke nok parkeringsplasser, og litt kaotisk blir det på de fineste dagene, sier Tom Roger Bakåsmoen i Valset vel.

Vil unngå biler i vegen

Nettopp mangelen på nok parkeringsplasser bekymrer han og Jan Brattli. Torsdag klokka 17.00 kommer nemlig en stor kranbil med to nye store flytebrygger som skal sjøsettes. Dersom det står parkert biler i innkjøringsvegen byr det på utfordringer.

- Bryggene vi har her i dag kom på starten av 1970-tallet og har gjort sitt. Folk snur dem rundt, og de er direkte farlig. Derfor gleder vi oss til å få satt ut nye brygger torsdag, sier Bakåsmoen.

De nye bryggene er finansiert med midler fra Gjesåsen grenderåd og landsbyprosjektet, og er et resultat også fra Helt Ville Dager på Skansen.

- Valset vel står for selve dugnaden, og vi er 7 personer som skal sette ut disse torsdag. Vi ber folk inderlig om ikke å parkere langs vegen, og de som har mulighet til å komme til fots eller bruke sykkelen denne dagen bør gjøre det, sier Jan Brattli.

Blir enda mer populær

Med to nye flytebrygger skal Baksjøen bli enda mer attraktiv. Og det er mer på gang ved den populære badeplassen.

- Her kommer det til å skje mer utover. Vi skal lage et slags pir av de gamle bryggene, og vil at de skal kunne brukes til rullestoler og som fiskebrygger, sier Bakåsmoen.

Han håper også underlig at den planlagte gang- og sykkelvegen blir bygget til Baksjøen.

- Det er et vedtak i trafikksikkerhetsutvalget om bygging, og jeg håper det blir prioritert. Mange er flinke til å kjøre sakte her, men en del kjører fælt også, sier Bakåsmoen.