• SPILTE: Egil Øiseth kommer opprinnelig fra Åsnes, og hadde mange morsomme lokale historier på lur innimellom sangene.

For 8. gang inviterte Åsnes Frivilligsentral til Rullefestival på Flisa torsdag ettermiddag. Opptoget gikk fra Rådhusplassen like etter klokka 15.00, og først i toget spilte Åsnes Hornmusikk.

- Vi setter stor pris på at hornmusikken stiller opp år etter år. De fleste er jo i jobb, så at korpset klarer å stille er veldig bra, sier Geir Toverud i Åsnes Frivilligsentral.

Toget gikk til Sjakkbrettet, og her var det lagt opp til underholdning og aktiviteter. I første rekke for de godt voksne. Egil Øiseth spilte opp, og hadde plukket ut mange slagere som de fleste hadde hørt fra før. Den musikalske seansen ble avsluttet med «Rosa på ball».

- Oppmøtet har vært bra, og det har stabilisert seg. Vi hadde nok omtrent like mange besøkende i år som i fjor, sier Toverud.

Premierte beste kostymer

Det har blitt en tradisjon å premiere de beste kostymene under rullefestivalen. Det deles ut diplom og gavekort til både mann og kvinne.

Den som fikk prisen for beste mannlige kostyme var Lars Tyskeberget. Beste kvinnelige var det Liv Bensen som ble tildelt.

Rullefestivalen har definitivt kommet for å bli, og alt skulle tilsi at det blir ny runde med rullefestival neste år.