• MANGE KOM: Det var stappfult i teltet da Roy Orbison Tribute Band spilte på Skansen i mai.

Roy Orbison Tribute Band med Håkon Sagerud fra Namnå i spissen. Er på god vei til å bli godt kjent langt utenfor Solørs grenser. I tiden fremover står blant annet Spydeberg og Oslo på turné-lista. Neste år planlegger de en ny tur til USA.

- Det er mye på gang fremover, men alt er ikke helt klart enda. Vi jobber blant annet med å få på plass flere konserter i Oslo blant annet, forklarer Håkon Sagerud. Samtidig ønsker han seg flere lokale spillejobber.

Etter flere turer til USA, er Roy Orbison Tribute Band, blitt langt mer kjent i statene enn i Norge. Det hele toppet seg da Håkon Sagerud ble innlemmet i International Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennessee i 2014. 

OPPDAGET I USA

- Der møtte vi ei dame som jobbet som manager. Hun hadde hørt meg på en ranch i Memphis og likte det hun hørte. Derfor inviterte hun oss til California for å spille flere konserter der. Vi jobber med å planlegge konstert-opplegget i California i disse dager, og planen er å reise til California neste år og holde en del konserter, smiler Sagerud. 

I slutten av mai bidro bandet med rock`n roll under Solør Grand Prix på Helt Ville Dager på Skansen. Der fikk også bandets nye bassist prøve seg for første gang.  

- Vi har fått med oss Steinar Hansen som ny bassist. Egentlig var han bare med som vikar på Skansen, men han falt rett inn i bandet og alt klaffet, så han blir med videre, sier Sagerud. 

NY BASIST

Hansen har spilt profesjonelt i en årrekke og har blant annet erfaring fra flere band i Danmark. 

Foruten den ferske bassisten og Sagerud selv, består bandet av Roger Nilsen på trommer, Ole Kåre Tangen på keyboard og Jan Kristian Gjems som gitarist. I tillegg er også sønnen Ole Thomas Sagerud med.

- Jeg synes det artig at han kan være med faren sin rundt og spille. Det sier jeg på hver eneste konsert. Bandet fungerer godt sammen og alle korer, Det er en klar fordel innen denne sjangeren, forklarer han.

Bandet får mye positivt oppmerksomhet på grunn av musikken sin. Det meste spilles originalt, mens man har valgt å sette sitt eget moderne preg på noen av låtene. 

EGEN VRI PÅ ORBISON

- I tillegg til Roy Orbison har vi også med noe fra Traveling Wilburys,  Bruice Springsteen og John Lennon, som er noen av dem Orbison samarbeidet med. Vi har satt vårt eget preg på mange av låtene og fått gode tilbakemeldinger på det, sier Sagerud. 

Han har vært en stor fan av Roy Orbison så lenge han kan huske. 

- Jeg liker musikken til Orbison veldig godt. I tillegg opplever jeg at vi ligger i samme toneleie og kan gå like høyt og lavt. Jeg har alltid sunget med til musikken hans, understreker han.

Fakta

Roy Orbison Tribute Band:

  • Håkon Sagerud (vokal)
  • Jan Kristian Gjems (gitar)
  • Ole Thomas Sagerud (gitar)
  • Roger Nilsen (trommer)Steinar Hansen (bass)
  • Kåre Tangen (keyboard)