• FÅR ROS: David Berg har fagbrev og får ros av Rolf Åge Larsen for jobben. Han blir også med videre på Flisa.

For Rolf Åge Larsen er det en ganske annen hverdag som møter han fra nyttår. Etter over 30 år i faget går han av med pensjon, og nå har han solgt Solør Glass & Rammer til Glassbua på Kirkenær. Med det er de to konkurrerende virksomhetene nå blitt til én enhet.

- Det blir vel litt rart ikke å stå opp om morran og dra på jobb, men jeg føler meg fornøyd nå. Jeg har passert 67 år, og det er på tide å gi seg, sier Rolf Åge Larsen.

Lenge var det uvisst hva som ville skje med bedriften i Teten-bygget når Rolf Åge ga seg, men nå er det altså klart at konkurrenten på Kirkenær kjøper virksomheten.

- Selv om vi har vært konkurrenter har vi hatt et godt forhold i alle år. Det har aldri vært noen konfrontasjoner på noen som helst måte, men konkurranseaspektet har jo alltid vært der da, smiler Larsen.

To ulike markeder

Bedriftene er relativt like, men Glassbua driver også med aluminiumsfasader og låser i tillegg. Utover dette har Glassbua gjerne sin kundemasse fra Grue og sørover, mens Solør Glass & Rammer har fra Åsnes og nordover.

- Det har vært mange lange kvelder, og noen 9 til 4 jobb har det ikke vært. På dagtid har tiden gått til kundebehandling og montering, mens papirarbeidet har blitt tatt på kveldstid, sier Larsen.

Nils Teodor Økstad er sønn av Asbjørn som driver Glassbua på Kirkenær. Han har tross sin unge alder lang fartstid i bransjen, og er allerede på plass hos Solør Glass & Rammer på Flisa.

- Dette blir veldig spennende. Gjennom virksomheten på Flisa vil vi dekke et mye større område. Glassbua er på mange måter en familiebedrift hvor pappa, mamma og onkel jobber. Å overta her etter Rolf Åge er veldig positivt og spennende. Rolf er godt likt på Flisa, og har et bra kundegrunnlag, sier Økstad.

Ingen store forandringer

Glassbua har ingen planer om å forandre på virksomheten med det første, utover å legge til lås, beslag og aluminiumsfasader. At de to virksomhetene på Flisa og Kirkenær skal konkurrere om de samme kundemassene er Økstad ikke redd for.

- Nei, vi har lite jobber nordover i dag. Dette vil styrke Glassbua totalt, sier Økstad.

Rolf Åge Larsen ønsker å takke alle sine kunder for mange fine år, og håper at de tar vel i mot Nils og de nye driverne.

- Det kan vel hende at jeg blir med litt videre også. Jeg har sagt meg villig til å hjelpe litt om det skulle være behov, smiler Larsen.