Gresset gror godt om dagen, og det er mange som har klippet plenen allerede. Men det er også mange som ikke har gjort det, og heller ikke har planer om å gjøre det. De har for eksempel kjøpt seg en Husqvarna Automower.

- Det er stor utvikling i robotgressklippere, og vi solgte veldig mange i fjor. Etterspørselen ser ut til å bli enda større i år, sier Arne Egil Retteraasen.

Han er avdelingsleder hos Lena Maskin i Våler, og gleder seg til den åpne dagen torsdag. Hit kan folk komme for å lære mer om Husqvarna Automowere.

Mange ulike kjøpere

- Nå er det alle typer folk som kjøper Husqvarna Automowere. Det er lag, foreninger, golfklubber, borettslag, private og næring forøvrig. Mange har krav til støy og forurensning, og da er en robotgressklipper et bra valg, sier Retteraasaen.

Tidsklemma er et problem for mange, og etter en lang dag kan det være hardt å komme i gang med plenklippingen.

- Å dra i gang en plenklipper klokka 22.00 er lite aktuelt for de fleste. En robotgressklipper er den beste sitteklipperen du kan ha. Da kan du sitte på verandaen med noe godt i glasset mens robotklipperen gjør jobben, sier Retteraasen.

Stadig nyheter

De nye modellene har GPS-styring, som gjør at klipperne lærer seg hvor det er hindringer i vegen.

I forbindelse med den åpne dagen torsdag får Lena Maskin besøk fra Husqvarna, og de kan gi gode råd til folk som planlegger å kjøpe en Husqvarna Automower.

- I tillegg har vi åpent litt lenger i morgen, slik at de som jobber skal rekke innom oss før vi stenger klokka 17.00, sier Retteraasen.