Rita Engebretsen fra Kirkenær har stått på scenen igjen en tid sammen med Tommy Michaelsen, og fremført de gamle skillingsvisene fra Frem fra glemselen-serien. Nå er et nytt kapittel i ferd med og lages, og det sammen med Helge Borglund som hun sang med på de fleste platene i sin tid.

Torsdag ble det arrangert konsert på Herredsvang i Romedal for å hedre avdøde Per Johan Skjærstad, og hans arbeid med plateserien. Skjærstads siste prosjekt blir realisert, og det med stemmene som folk kjenner best fra serien.

Platedirektør Arve Sigvaldsen deltok på minnekonserten på Herredsvang, og det gjorde også Tor-Arne Jensen som har jobbet med Per Johan siden 1988.

- Det siste kapittelet handler om kjære sanger som vi husker. Det er sanger fra skolesangboka som Norge mitt Norge, blåmann blåmann, den fyrste sång også videre. Av låtene er det gjort et utvalg, og dette utgjør det siste kapittelet i Frem fra glemselen, sier Jensen.

Duett med datteren

Rita Engebretsen skal ha en duett med sin datter på plata, men utover dette er det kun hun og Helge Borglund som medvirker på den siste plata. Slik det er på de fleste utgivelsene i serien.

- Dette er et avsluttende kapittel, og en hyllest til Per Johan Skjærstad. Vi tar prosjektet hjem til Løten nå, og det kommer en fysisk CD for salg i løpet av høsten, sier Jensen.

Det betyr at det mest sannsynlig vil ligge mange CD-er med det avsluttende kapittelet under juletrær over det ganske land julen 2016.

- Både Rita og Helge hadde lagt sangkarrieren på hylla, og det er flott at dem stiller på dette avsluttende prosjektet. Å få være med på dette, og minnekonserten, er en ære. Min egen kontakt og vennskap med Per Johan har betydd mye for meg, og når jeg kontaktet platedirektør Arve Sigvaldsen slo han til med en gang. Dette er nødt til å bli en suksess, sier Jensen.

- Tenk at det ble så stort

Hovedpersonene selv er veldig fornøyde med oppslutningen rundt minnekonserten, og ser frem til å gå i studio igjen.

- Tenk at det ble så stort. Det kom nok som en overraskelse for oss. Vi skulle jo bare spille inn ei plate for å teste markedet. Det gikk over all forventning. Jeg tror ikke jeg skjønte hva jeg var med på. Den gang var jeg så ung, sier Rita Engebretsen.

Helge Borglund er enig, og er glad for den tiden han fikk reise rundt og fremføre skillingsvisene.

- I Oslo var det stor markedsføring på trikker og busser. Her ble jeg faktisk stoppet på gata og gjenkjent da det sto på som verst. Men noen kjendis har jeg aldri følt meg som, sier Borglund.