• FORNØYDE ORDFØRERE: Ordfører i Våler Lise Berger Svenkerud (t.v.), Ørjan Bue (Åsnes) og Wenche Huser Sund (Grue) er storfornøyde med oppmøtet på Hard Rock Café i Oslo onsdag kveld.

Onsdag kveld ble det for fjerde gang arrangert treff i Oslo for å lokke solunger, og andre som kunne tenke seg å flytte til distriktet, hjem igjen. 

– Jeg synes det er et helt fantastisk oppmøte, og det er jo ny rekord. Vi har aldri vært så mange før, sier ordfører i Våler kommune, Lise Berger Svenkerud.

Opplever at flere ønsker å flytte tilbake

Veldig mange unge hadde tatt turen til Hard Rock Café sine lokaler i Karl Johan, noe ordførerne i alle de tre Solørkommunene setter pris på.

– Jeg opplever at interessen for å flytte tilbake til Solør er stor. Nå har jeg vært med på dette arrangementet alle fire åra det har vært i Oslo, og kan navngi flere som har flytta opp igjen, sier ordfører i Åsnes, Ørjan Bue.

Han legger til at dette ikke er noe som skjer over natta, og at hovedpoenget med arrangementet er å holde en tradisjon og skape en arena for solunger i byen.

– Vi ønsker at ungdommen vår i Solør skal reise ut og skaffe seg kompetanse, og så flytte tilbake igjen. Vi trenger gode folk, som har vært ute og opplevd masse, og som nå ønsker å komme tilbake til Solør igjen, sier ordfører i Grue, Wenche Huser Sund.

Stort behov for sykepleiere og lærere

– Det er fullt mulig å starte nye bedrifter i regionen, og det er fullt mulig å utvikle kompetanse innen de store bedriftene som allerede er i vår region – og dette trengs det nye folk og ny kompetanse til, sier Bue.

Han synes det er veldig spennende at de alt har mye ressurser, bra kompetanse og mange næringsbedrifter, men sier at Solør har et så stort potensiale at de trenger nye folk til å være med og løfte.

– Som ordfører håper jeg folk flytter opp igjen og blir med på å utvikle Solør, smiler Bue.

Hvis ordførerne skal trekke fram yrkesgrupper som det er stort behov for i regionen nå, så er det offentlige stillinger det er flest av.

– Vi trenger sårt folk på pleiehjemmene, som sykepleiere og hjelpepleiere, sier Huser Sund.

Lærere nevnes også som et yrke det er stort behov for.