• HARD DAG: Giraffen som barna hoppet på slet med å holde seg oppe i varmen. - Det ser ut som den var utpå i går og har fått litt krum nakke, sa Knut Arne Gjems muntert.

For gjengen bak Helt Ville Dager er det viktig at dagene har noe for alle aldersgrupper. Opplegget med barnas dag slår bedre an for hvert år, og i løpet av noen timer midt på dagen lørdag hadde veldig mange barn vært innom.

I år var Farmen-vinner Halvor Sveen på besøk under barnas dag, og her ble det arrangert Junior-Farmen leker. Noen fikk også prøve seg mot Sveen.

- Jan Brattli skal utfordre Halvor i øksekast. Så blir det spennende å se om han klarer å slå Farmen-vinneren, sa Knut Arne Gjems, og publikum strømmet til.

Lenge sto det 1-1, men Halvor vant over Jan også her.

Hamret mot Sveen

Mange barn fikk også prøve seg mot Halvor i hamring av spiker. Det var en umulig oppgave også for de minste.

- Dette er jo et veldig fint opplegg for unga da. Også er vi jo så heldige med været. Lekene her er nok ikke bare lette. Hverken de for de minste eller de som vi større kan prøve oss på, sa Sveen.

Blant lekene på barnas dag var spikring, ringspill på traktor, støvelkasting, hesteskokasting, ponni-ridning og hoppeslott for å nevne noe.

Hoppeslottene var populære, men det største utformet som en giraff slet med varmen.

- Nå må vi trekke litt unna her. Det ser ut som giraffen var utpå i går. Den har fått litt krum nakke. Kanskje er det halsbetennelse, sa Knut Arne Gjems muntert.