• POPULÆRT: Folk fra både Norge og utlandet kommer til Finnskogen for å oppdage mer av skogens mystikk og natur.

De ansatte ved Finnskogen Kro og Motell ønsker gjestene fra både Norge og utlandet velkommen til Finnskogens hovedstad; Svullrya. – Midt i skogen, med kanskje Norges reneste luft, vidstrakte skoger, rene elver og vann, der finner du oss, sier Neby. 

NYTT BILVERKSTED

Eva Neby driver med sine ansatte kro, motell, helårscamping, hytteutleie, brukt- og antikkbutikk, dyrehage, landhandleri og turistinformasjon. I tillegg ble det for et par år siden bygget et bilverksted, og dette har gått over all forventning.  

– Vi ante ikke at det ville slå så bra an, og er så glade for at folk benytter seg av verkstedet, sier hun.

Verkstedet er én av mange grunner til at året i fjor ble et drømmeår. Eva Neby legger til at de i tillegg prøver å lage arrangementer som fenger. 

– Og det klarer vi, smiler hun. 

SKOGENS PERLE

– Vi ser at folk er opptatt av Finnskogen. Folk husker ikke nødvendigvis hvor Grue kommune ligger, men Finnskogen har de fleste kjennskap til. Det er ro og fred her, samtidig som vi har de fasilitetene som folk i dag forlanger. Den kombinasjonen funger utmerket, sier Eva Neby. 

De som besøker Finnskogen er oftest opptatt av skogens mystikk, samtidig som de ønsker å oppleve skogen på nært hold. 

– Vi prøver å svare så godt vi kan. Vi lager forskjellige alternative turer som dekker de behovene de har, sier Neby. 

LOKALE GJESTER 

For mange overnattingssteder og restauranter er januar den roligste måneden i løpet av året. Finnskogen Kro og Motell har heldigvis besøk av stamgjester som kommer daglig. 

– På et sånt lite sted er det veldig hyggelig. Istedenfor å reise til hverandre, møtes de hos oss. Vi har også endel årsmøter for lag og foreninger, og endel arrangementer og aktiviteter selv som gjør at januarmåneden ikke blir en dårlig måned, sier Eva Neby.