• KONKURRERTE: I vinter hadde Emil Myrvang besøk av Therese Johaug på jobb. De solgte fiskesuppe.

På Lilleaker, helt vest i Oslo kommune, ligger CC Vest og det som er landets største dagligvarebutikk. Inne i butikken finner vi Emil Myrvang fra Skansen. Han har jobben som ferskvaresjef, og er ansvarlig for de 80 ansatte som jobber i ferskvareavdelingen.

- Det er litt av et maskineri her. Totalt er det 204 ansatte i butikken, og i tillegg kommer ringevikarene. I år forventer vi å omsette for 400 millioner kroner, sier Myrvang.

Fra Smærfin mat

I sine glansdager i Solør drev han Smærfin Mat som holdt kantina på Nordan, og som leverte catering til små og store anledninger. Etter å ha flyttet til Oslo har han klatret gradene i Meny-systemet, og ledelsen i Meny ser ut til å like typen fra Skansen. Myrvang brukes nemlig ofte i markedsføringssammenheng.

- I det daglige har jeg ansvar for salg, svinn og økonomi i ferskvareavdelingen. Men reklamebyråene i Meny er nok glade i dialekta mi, for de liker å bruke meg i en del slike videoer og slikt, smiler Myrvang.

Han har vært på TV-skjermen i 4 stjernes middag, og dukker opp på reklamefilmer både på TV og i sosiale medier. Men reklamefilmene på ekte solung har en tendens til å være tekstet.

- De påstår at det er fordi mange ser på filmene uten lyd, men det stoler jeg ikke på, sier Myrvang.

Det er tilfeldigheter som har gjort at reklamebyråene har fått øynene opp for Myrvang.

- Samtidig blir en jo litt fotovant etter å ha spilt inn julekalender med Finn Aagaard, Jonas Larsen og Kristen Ommang-Engen. Det er bra trening det, sier Myrvang.

Johaug på besøk

Tidligere i vinter hadde Meny CC Vest besøk av landets skidronning, Therese Johaug, og også her var det Emil Myrvang som ble koblet på til markedsføringen.

- Therese og jeg hadde en konkurranse om å selge mest mulig fiskesuppe. Det gjorde vi gjennom å dele ut smaksprøver først. Dialekten min kjente hun fort igjen, fordi hun hadde noen bekjente i Solør. Noen solung- fraser dro hun også, sier Myrvang.

Det å jobbe med TV-innspillinger og kjendiser tar ikke Myrvang så veldig høytidelig.

- Jeg tenker ikke over slikt jeg. Bryr meg ikke akkurat så fælt, smiler Myrvang.

Kontoret til Emil har forøvrig fått tildelt dørskilt av de andre ansatte. Snekkerboden er nemlig navnet på arbeidsplassen til den alltid blide skansningen.