• TIDLIG PÅ: Slik så det ut på Nysætra på Hof Finnskog klokka 07.00 fredag morgen.

For 3. året på rad er det full rallyfest på Hof Finnskog og SS2 er allerede unnagjort. Litt senere var det Historic Rally, før SS5 kjøres med start litt før klokka 14.00. 

De fleste vi snakket med mente det hadde vært flere tilskuere i fjor, men det er store forventninger til stort publikumsinnrykk til SS5. 

Åsnes kommune er jo vertskap for SS2 og SS5 og stilte med en egen delegasjon, i tillegg til inviterte gjester. 

- Dette er en stor «happening» på Finnskogen! Vi har fylt opp en buss med folk fra næringslivet, politikere og folk fra Telenor blant annet. Vi har jobbet mye med Telenor for å bedre mobildekningen på Finnskogen, og nå skal det være bedre dekning her på Nysætra, sier ordfører i Åsnes, Ørjan Bue.

- må se hva vi får til videre 

Rally VM er en veldig stor begivenhet, hva tenker du om det foregår på Hof Finnskog?

- Vi er jo ganske flinke til å gå rundt med skyggelapper og kanskje ikke helt forstå hvor stort dette er. Selv om noen vil si det er galt med motorsport på Finnskogen, så tror jeg vi kunne gjort enda mer utav det. Svenskene er jo helt avhengig av det bidraget som blant annet KNA Solør gir. Det er blant annet derfor vi har invitert næringslivet, for at vi skal kunne se noen muligheter framover. Vi må tenke litt nytt, og så må vi se om vi får det til videre, sier Bue. 

Dette er altså 3. og siste året med kontrakt på Rally Sweden på Finnskogen. 

- Vi har ikke fått noe klart signal fra Rally Sweden og svenskene, de jobber jo med store sponsorer selv for i det hele tatt å få det til i Sverige framover. Jeg skal ikke si at det ikke blir noe videre i Sverige, men det kan godt hende det blir i et annet land framover. Jeg tror det er viktig at vi signaliserer at vi ønsker dette framover, og lage ei god ramme på norsk side, sier Bue.