• SKADET: Ingrid Walbækken måtte ut med kneskade i serieåpningen, skadeomfanget er fortsatt ukjent (Arkivbilde).

Det ble en tøff serieåpning på flere måter for Solør håndball, de møtte et veldig godt lag som stilte med 3 spillere som spilte 2. divisjon dagen før og i 2. omgang ble Ingrid Walbækken liggende med kneskade. 

- Det startet bra, men endte ikke så bra. Det er litt den samme historien som det har vært tidligere mot Kongsvinger. De siste årene har vi ofte vært gode 1. omgang og går ofte til pause med ledelse. Nå ledet vi 7-10, men det skjer et eller annet i 2. omgang. Det ble litt for mye nøling og da ryker vi på mange mål bakover. Det blir den samme historien rett og slett, sier trener Stein Johannesen. 

ble sterkt preget av skade

Hvorfor skjer dette akkurat mot Kongsvinger, år etter år?

- Det er vel det at blir litt mer enn en vanlig håndballkamp for jentene. Det ligger nok litt mer følelser i denne type kamper, men i går handler det nok også om at Ingrid Walbækken måtte ga av tidlig i 2. omgang med en kneskade. Det er ikke noe moro og alle som har spilt håndball «kjenner på» den følelsen. Alle vet hva som skjer hvis du får en kneskade i håndball, og vi scoret heller ikke et eneste mål etterpå, sier Johannesen. 

Foreløpig er ikke omfanget av skaden kjent, men det kan være alt fra strekk i leddbånd til avrevet korsbånd. Uansett er det mest sannsynlig snakk om en lengre periode ute for midtbacken. 

gode bakover

Det var uansett noe positivt å ta med seg fra kampen. 

- Vi er gode bakover og har en god målvakt i Kirsten Bjerkestrand Sørby. Vi slipper inn bare 7 mål før pause, mot et lag som nok er bedre enn alle de andre vi møter i serien. Vi hadde noen arbeidsoppgaver bakover og jeg synes vi løser det veldig veldig bra. Det er jo skuffende at vi «rakner» så mye, selv om vi møter et godt lag. Det er jo noen årsaker til det, spesielt dette med kneskaden til Walbækken - men det er skuffende uansett. Vi glipper i arbeidsoppgavene, men å slippe inn bare 24 mål på bortebane mot et så godt lag - det er vi selvfølgelig godt fornøyd med! Det er framover på banen vi sliter, sier Johannesen. 

Trenger noen uker til

Med få felles treningsøkter og ingen treningskamper i sommer, er det mye å ta tak i utover i sesongen. 

- Det viktigste for oss nå, er å få trent mer sammen! Det har skjedd mye i forkant av serieåpningen, både på skole og med andre ting. Vi har vært for lite samlet, vi har kun én treningshelg sammen og ingen kamper. Det er ikke overraskende at vi ikke er helt der vi skal være nå, men det er en lang sesong og vi skal drive på i 7 måneder til. Vi har også fått Lerøykvalifiseringen midt oppe i alt, og derfor har vi ikke fått trent inn dynamikken i laget fram mot seriestart som vi har gjort tidligere år. Så vi trenger noen uker til på oss før vi er der vi skal være kollektivt angrepsmessig, sier Johannesen. 

KAMPFAKTA: 

3. divisjon Region Innlandet

Kongsvinger 2 - Solør håndball 24 - 14 (7 - 10)

Solør håndball stilte med følgende spillere (antall scoringer i parentes): 

Keepere: Kirsten Bjerkestrand Sørby og Sarah Seigerud. Utespillere: Minda Hansen-Møllerud (3), Anna Kjellgren, Maiken Nilsen Reigstad (1), Sandra Syvderud, Martine Børslungen Haugen, Alvilde Westby Skyrud, Ingrid Walbækken (2), Madeleine Bråten Mella (6), Frida Njålsson (1), Silje Syvderud (1), Henriette Haug og Camilla Stakeng.

Neste kamp: 

Furnes - Solør håndball søndag 23. september klokka 14.00 i Ajerhallen.