• ADMIN: Christer administrerer Raanernorges Facebookgruppe og Snapchatkonto, og er med på arrangere treff rundt omkring.

Christer Nilsen og gjengen i RaanerNorge er klare for et nytt Streetmeet på Flisa 28. juli. De forventer mye trykk, og under høstens streetmeet i fjor dukka det opp cirka 500 biler og til sammen 1600 mennesker. Bilene parkerer utafor Europris på Flisa og i omegn, og hovedgeskjeften er den gode bilpraten. 

- Vi møtes for å snakke om bil og se på bil, forteller Christer.

Vil arrangere lovlige treff

Raanernorge og treffene er private initiativ. Christer er med fordi han syns det er artig og et godt alternativ til å kjede seg hjemme eller drive dank, men også fordi det gir mulighet til å arrangere lovlige treff. Og det meste er på plass før Flisa igjen skal fylles opp med bilglade mennesker. Det eineste som mangler er et par toalett. 

- Om noen vil sponse oss med det, er det bare å ta kontakt, forteller Christer.

I fjor kunne politiet melde om litt bråk i forbindelse med treffet, og virka alt annet enn fornøyde. Christer syns det er veldig synd at noen ødelegger for resten på den måten. 

- Bråkerne kommer ikke fra Solør, men de kommer hit for å gjøre opp gamle feider. 

Har du foreslått at de gjøre opp ved å vende rævkrok?

- Ja, men det er nok ikke så enkelt, smiler han.

Problemet skyldes nok også at mange drikker, men siden treffet foregår på en offentlig plass er det ikke lov. Heldigvis vil politiet være på plass også i år, og gjengen har fått med seg sponsorer slik at de kan betale for to ekstra.

- Mesteparten kommer fra Staysman, Katastrofe og Potetbaker1, forteller han.

ÅPENT FOR ALLE 

Folk kommer langvegs fra for å delta på streetmeetet, og i fjor var folk fra Drammen, Tjøme og til og med Bergen på plass på Flisa. Også lokalt er det god oppslutning. Christer ragger gjerne i Kaffegata til vanlig og kjenner miljøet godt, men på streetmeetet dukker det opp folk i nærområdet som pusher førti. Han syns det er gøy når de litt eldre rånerne kommer for å vise fram bilene sine, for bilinteressen i Solør er stor. 

Reaksjonene på treffet har vært positive, og de samme tar gjerne turen igjen. Christer forteller at de ikke har mottatt mange klager fra politiet eller lokalbefolkninga, annet enn at det er litt bråkete. Men det må man nesten forvente da 1600 mennesker samles for å snakke om bil.

- Kua må huske at den har vært kalv, smiler han.

I tillegg er det noen som tester hestekrefter i 50-sona fra Statoil til rundkjøringa, men da er oppfordringa klar: 

- Følg fartsgrensa! Det gjelder generelt også.