Gjennom hele denne uka gjennomføres det ulike arrangementer i forbindelse med Sankthans-feiringen på Kirkenær. Dette gjøres blant annet gjennom to ulike fagdager. Onsdag 22. juni blir det egen potetdag. 

- Potetdagen starter med markdag og gårdsbesøk hos brødrene Are og Jo Sætre på Namnå, og fortsetter med utstilling i Kirkenær sentrum etterpå, forklarer Borghild Glorvigen, Fagkoordinator hos Norsk Landbruksrådgiving.

Det er Bama, Findus, Hoff, Hvebergsmoen, Maarud, Orkla og Totenpoteter som samarbeider med Norsk Landbruksrådgiving, Grue Bondelag og Grue Kommune om arrangementet.

BEGRENSET PARKERING

- På grunn av litt trange parkeringsforhold i forbindelse med gårdsbesøket anbefales deltakerne å enten ta bussen, eller å samkjøre fra Kirkenær sentrum. Det blir satt opp buss fra Kirkenær sentrum. Nærmere informasjon om dette kommer på arrangementsiden på internett, sier Glorvigen. 

Potetdagen er hovedsakelig forbeholdt påmeldte i bransjen, mens maskinutstillingen på Kirkenær er åpen for alle. Så langt har 15 utstillere meldt sin ankomst til utstillingen.