Jula nærmer seg, og Våler Lions er ute med sin populære julekalender igjen. Steinar Sandnæs er én av Lions-medlemmene som er ute og selger. Inntektene går tilbake til gode tiltak i nærmiljøet.

- De som kjøper julekalenderen er med i trekningen av gavekort fra en rekke butikker i vårt område. Hver dag offentliggjøres nummeret på vinneren i regionavisene og på vaalerlions.com. Trekningen går da fra 1. til 24. desember, og de største premiene er 24. desember. Da kan du vinne to gavekort fra Sparebank 1 Østlandet på 500 kroner, sier Sandnæs.

Selger for 50.000 kroner

Julekalenderen har et opplag på 1.000, og samlet premiesum er 10.620 kroner. Kalenderen koster 50 kroner, og dersom alle blir solgt betyr det at Våler Lions tjener 50.000 kroner.

- Kalenderen leverer et overskudd tilbake til Våler Lions, som vi igjen gir tilbake til lokalsamfunnet i form av gaver til gode tiltak. Samtidig som vi selger julekalendere selger vi også lodd i vårt kalkunlotteri, og snart kommer også våre julenek, sier Sandnæs.

Det å få solgt kalenderne er ikke noe problem, og mange vet godt hvorfor Sandnæs knakker på dørene på denne tiden av året.

- Vi i Lions har fordelt kommunen i roder mellom oss, og reiser rundt og selger. Noen husstander kjøper mange kalendere, sier Sandnæs.

De som ikke skulle få besøk på døra den nærmeste tiden kan kjøpe kalenderen hos Esso Smedstuen i Våler.