Målet er å fylle Eidsvolls plass med tusenvis av pensjonister og støttespillere. Politikerne har ansvaret for at pensjonen som er spart opp gjennom et langt liv, blir mindre verdt år for år. 

- dårlig behandlet

Pensjonistforbundet setter nå opp gratis busser for alle som vil være med på markeringen. De lokale pensjonistforeningen støtter også opp og reiser til Oslo for å vise sin mening. 

- Årsaken til at vi ønsker å markere vår misnøye, er at vi rett og slett synes vi har blitt dårlig behandlet gjennom flere år. Vi får ikke komme til forhandling med Regjeringen, da det gjelder oppgjør for pensjonistene. Dette går blant annet på det økonomiske og vi mener det er urettferdig at vi ikke engang får komme til forhandlingsbordet. Pensjonistene har spart opp pensjon gjennom mange år, og nå blir vi altså nedregulert hver gang det er oppgjør! Det viser seg jo at prisøkningen er høyere enn den økningen vi får i oppgjøret, dermed taper vi kjøpekraft og det har vi nå gjort 4 år på rad, sier en misfornøyd Arne Thobru i Våler pensjonistforening. 

- Forliket må endres

Noe av årsaken kan være at Stortinget gjorde et Pensjonsforlik i 2009. 

- Dette forliket må det gjøres noe med! Ettersom det har kommet så skjevt ut for pensjonistene, regner jeg med at også politikerne nå skjønner at dette må det gjøres noe med. Det er dette vi vil markere foran Stortinget 6. juni, nå må de ta et grep og få ordnet opp i dette, sier en tydelig Thobru. 

Alle pensjonister og støttespillere er invitert til markeringen foran Stortinget 6. juni klokka 12.00. Det settes også opp gratis busser innen en radius på 2 timer fra Oslo. 

- Ja, vi tar i mot telefon og epost fra de som vil være med på markeringen. Fristen er 20. mai, så vi får vite hvor mange busser som skal settes opp. Vi i Våler har også oppfordret både Grue og Åsnes pensjonistforening til å bli med, og håper at vi må sette opp minst én buss fra hver kommune. Vi bør være mange som stiller opp, det er ikke godt nok å ikke «ha tid», mener Thobru.

skadelidende  

Avreisetidspunkt blir avklart når antall busser er satt opp. 

- Vi ønsker å oppfordre Stortingspolitikerne til å gjøre noe med forholdene til pensjonistene. Det ene er reguleringen som vi mener er feil, men det er også mange minstepensjonister som har altfor liten pensjon grunnet sin opptjeningstid. Dette gjelder i stor grad enslige damer som ikke har vært så mye jobb i jobb, at de har fått noe særlig opptjeningstid. Jeg synes det er helt galt at de skal bli så skadelidende som de blir i dag, sier Thobru. 

- Ta gjerne med en venn som er pensjonist! Meld deg gjerne på til din lokale pensjonistforening eller send meg SMS til 90824512 eller epost  før 20. mai, så vi får avklart antall busser som trengs, oppfordrer Arne Thobru.