Det er jobbsituasjon og bosted, som ligger til grunn for klubbskiftet:

- Peder velger å gå til Lillehammer grunnet at han bor der og med jobb på Hamar i tillegg blir totalbelastningen for stor. Det er ingen dramatikk i dette, bortsett fra at vi selvfølgelig ville ha med Peder videre. Peder har vært trofast mot Flisa i 10 år og vi ønsker han lykke til og sier på gjensyn. Det dummeste for Peder er at han ikke får med seg noen poeng mot oss i år, sier sportslig leder i Flisa Fotball, Kristen Ommang-Engen.

- Det jobbes iherdig med konkrete erstattere, forteller Ommang-Engen.

Peder Bye Foss har vært en viktig brikke for Flisa siden han debuterte i 2008, totalt 111 kamper og hele 51 mål - i følge statistikk på www.fotball.no

Klubbskiftet betyr også at Peder Bye Foss møter Flisa fotball i Regionsligaen 2017, da Lillehammer og Flisa er i samme avdeling.

Peder Bye Foss har vært hele sin karriere i Flisa fotball:

- Har ikke et vondt ord om Flisa, og tiden min der har vært kjempebra. Vil rette en liten takk til hele klubben, og det er absolutt ikke umulig at det blir gjensyn med Flisa ved en senere anledning. Bytter klubb nå på grunn av jobb- og bosituasjon, enkelt og greit. Belastningen hadde blitt for stor. Jeg ønsket å fortsette med fotballen, og da ble det et naturlig valg med Lillehammer som også skal spille i Regionsligaen, sier Bye Foss.