Det hele startet 3. juni i 1972, Trond Gundersen var 19 år og han er fortsatt på samme plass 45 år senere!

Det har vært noen navneendringer i løpet av årene, i det som i dag heter Vianor.

- I 1972 het det Flisa Bilservice, og det var Martin Kjellås som startet det hele. Så gikk det nesten galt med bedriften, men så i 1975 kom Kongsvinger Bilco inn på eiersiden og vi skiftet navn til Flisa Bilco. Rundt 1980 fusjonerte vi med Kongsvinger, og det ble nytt navn igjen - Kongsvinger Bilco, avdeling Flisa. Ca 1989 delte Volvo mellom personbiler og lastebiler, og da ble det to firmaer her, forteller Gundersen.

Lastebildelen ble hetende Hedmark Last og buss, mens personbilene var et eget firma.

- Slik gikk det et år eller to, så mistet Harald Jorkjend på Hamar agenturet på lastebiler, og da ble også den delen med i Hedmark Last og buss. I 1992-93 overtok Volmax, Norges nest største Volvo-forhandler av lastebiler, mimrer Gundersen.

- kjøpte bedriften

1. januar 1999 over tok Gundersen bedriften, sammen med Christer Halvarsson, Egil Saxerud og Svein Kneppen.

- Vi drev bedriften som et kontraktsverksted for Volmax, fram til Vianor kjøpte oss 1. juni 2012. Dette var kanskje de beste årene, da styrte vi alt selv, smiler Gundersen. 

Lastebildelen drives fortsatt som et kontraktsverksted for Volmax, men er også en del av Vianor. 

I løpet av 45 år har også arbeidsoppgavene og rollene endret seg for Gundersen.

- I dag heter det butikkselger, men det er jeg som styrer verkstedet, med timebestillinger, bestilling av deler og slike ting. Jeg har aldri vært mekaniker, men ellers har jeg vært kundemottager, holdt på med fakturering, avdelingsleder i flere perioder har jeg også vært og daglig leder mens vi drev for oss selv, sier Gundersen. 

Med så mange roller gjennom 45 år, hvilke rolle i bedriften ville du valgt, hvis du kunne velge på øverste hylle?

- Det jeg gjør i dag, uten tvil! Jeg har vært avdelingsleder, men hvis du skal sitte med det jeg gjør i dag, og i tillegg ha alt papirarbeidet som en avdelingsleder har, så hadde jeg vært her 24 timer i døgnet! Jeg synes det er greit å være ferdig klokka 1600, smiler Gundersen.

store forandringer på 45 år

Det har vært mange og store forandringer på 45 år.

- Bilparken er nok den største forandringen, da du ser på hvordan bilene har forandret seg på disse årene. Da vi startet var det M86, M84 og etter hvert kom F12 og slik har det fortsatt. Og fakturaer satt jeg og skrev på skrivemaskinen, i dag går jo alt på data. Før satt vi og bladde i delekataloger, og brukte microfiche, nå slår vi bare opp på data'n. Det har jo blitt enklere, men enkelte ganger kunne det vært greit med papirkataloger, sier Gundersen.

Kundene kommer stort sett fra hele Solør, og Vianor på Flisa er det eneste verkstedet mellom Elverum og Kongsvinger, som har EU-kontroll på tyngre kjøretøy.

- Vi tar ikke bare EU-kontroll på tyngre kjøretøy, men for hele spekteret fra personbil til lastebil. Vi er nok større på lastebil enn vi er på personbil. I dag er vi 7 ansatte, og mange har vært her i mange år. Christer Halvarsson har vært her siden 1982! Det har vært en sikker og god arbeidsplass, og jeg har trivdes godt, det sier seg selv med 45 år under samme tak, smiler Gundersen.

Gundersen har aldri vurdert å bytte arbeidsplass.

- Nei, jeg har egentlig ikke det, så jeg har nok trivdes ganske godt! Det blir ikke 45 nye år, men jeg skal være med i alle fall et år til. Det blir ikke noe 50-års jubileum, da nærmer jeg meg 70 år og da får det være bra, avslutter Trond Gundersen.