Det er hockeyfeber rundt Mjøsa, og når Lillehammer og Storhamar barker sammen for å kjempe om bøtta er det blant annet med solungene Ole og Syver Nyland på tribunen. De har bare gått glipp av to hjemmekamper denne sesongen, og kjører gjerne bil 2,5 timer for å oppleve favorittlaget.

- Syver ble med meg på kamp i 2015/2016-sesongen og ble bitt av basillen som meg. Det er noe helt eget ved å være på hockeykamp, sier Ole Nyland fra Åslia.

Syver på ti år er helt enig. Lange reiser og kvelder er ikke noe problem, og selv om kampene skulle dra ut med mange ekstraomganger prøver de å bli så lenge som mulig.

- Det er gøy, og særlig når det blir mål. Da jubler alle. Vi vinner som regel, sier Syver.

Har to favorittspillere

Blant spillerne på Storhamar er det Christian Larrivée og Eirik Skadsdammen som er favorittene for tiåringen.

- Skadsdammen er fra Kongsvinger, så han er jo lokal for oss også, sier Syver.

Ole mener at det å være på kamp overgår TV-bilder på alle mulige måter. Derfor prøver de å reise på alle hjemmekamper, og også på bortekamper som spilles i akseptabel kjørelengde.

- Denne sesongen har vi nok kjørt 450 mil totalt for å få med oss kamper. I arenaene blir det en helt annen stemning, og du får med deg mye mer enn TV-bildene klarer å bringe. Jubelen blir på en helt annen måte, og det kan ikke sammenlignes med TV-titting, sier Nyland.

Og for de begge er det kun Storhamar som gjelder. Selv om Kongsvinger også har flinke iskrigere:

- Storhamar er så lokalt som det går an å få det. Nå rygger jo Kongsvinger ned også, så det er ikke noe å lure på i det hele tatt hvem vi følger, sier Ole.