• SPENNENDE: 5 barn og 2 voksne var med på overnattingsturen. Foran leder i Barnas Turlag Solør, Ann SIlje Torpen Sæther (Foto: Barnas Turlag Solør).

Ann Silje Torpen Sæther er leder for Barnas Turlag i Solør.

- Det var 5 barn og 2 voksne som lå over. Fra DNT så var vi 2 stykker på overnattinga. Vi hadde en super overnatting med kubb, dra-kamp, disco, bålkos, spikking, taco, pinnebrød, popkorn, kakao, oppsetting av telt og hengekøyer og masse latter. Unga var delaktige med å sette opp telt og lage taco på primusen og alt det andre vi gjorde. Vi hadde supert vær både lørdag kveld og på «Kom deg ut-dagen søndag. Vi hadde satt opp en lavvo, i tilfelle det hadde blitt sideregn så vi kunne ha samlingsplass der, men det slapp vi. Vi hadde også Nedre Morttjernsberget som vi kunne trekke inn i i verste fall, sier Torpen Sæther. 

Torden og regn

Det fine været lørdag, ble til torden og regn på søndag morgen. 

- Da vi våknet søndag morgen hørte vi det tordnet og det regnet, men det gjorde ingen ting, for hengekøyer hang under tak og teltene vanntette. Vi spiste frokost ute under tak, mens det regnet. Vi fikk litt småskader på turen, så førstehjelpsutstyret ble tatt i bruk. Det ble ingen varige skader på noen. Alle barna fikk mat-eske, kopp og grillspyd da vi hadde spist taco, som de kunne ta med seg på tur. Tusen hjertelig takk til Kiwi Kirkenær for sponsing av frokost og frukt til overnattingsturen og pølser og frukt til «Kom deg ut-dagen», takk til Grue kommune for lån av Morttjernsberget og tusen takk til Bua Åsnes for lån av diverse utstyr, forteller Torpen Sæther. 

«Kom deg ut-dagen»

Søndag 1. september var det «Kom deg ut-dagen» i regi av DNT over hele landet. Dette er Norges nasjonale turdag, med rundt 170 arrangementer over hele landet. DNT inviterer til turer og aktiviteter i nærmiljøet for familier og andre som har lyst til å være med på en fin utedag. 

- På selve «Kom deg ut-dagen» så rustet vi opp bemanninga fra DNT, så vi var sikre på at det skulle være nok folk. Det kom dessverre bare 4 personer og det var 4 voksne som ville være med å gå tur. Den hadde turleder Liv Sand Mellem ansvaret for. Det var en fin tur i strålende vær. Og de fikk pølser og frukt etter endt tur. Tusen takk til Solør bueskyttere som tilbrakte dagen med oss på søndag, så voksne og barn kunne prøve bueskyting, avslutter Ann Silje Torpen Sæther.