Det har vært viktig for arrangørene å lage et allsidig program som ønsker både store og små velkommen til vinterfesten. 

– Uka er full av spennende program. Det blir vanskelig å plukke ut høydepunkt, men UKM ligger høyt på lista. Vi får besøk av blant annet Tore Halvorsen, Tommy Michaelsen, Rita Engebretsen og Rolf Arne Lie Holter. Det blir allsang med Våler sangforening og god vinterstemning hele uka, smiler kultursjefen. 

Det er stor variasjon i programmet, og det meste er gratis. Mye av programmet vil foregå i kommunelokalet, men kirken, biblioteket, Våler stasjon, Bergesiden grendehus og Vålertunet vil bli flittig brukt disse vinterdagene. 

MANGE BESØKENDE 

Vinterfesten blir arrangert for 14. gang, og Cathrine Hagen forteller at over tusen besøkende ønsker å få meg en bit av vinterfesten. 

– Uka har alltid hatt bra besøkstall. Vi er veldig glad for at så mange kommer innom, og det er særlig mange som kommer for å se snøskulpturparken. Det er vi veldig glade for, men vi har plass til flere, vi, sier Hagen. 

HELDIGVIS VINTERVÆR

Det er i år nok snø til at elever i 9.trinn ved Våler ungdomsskole kan lage fine skulpturer i snø. Temaet i år er "Bøker i 500" - siden det er nasjonalt bokår i år. 

– Det er 500 år siden boka kom til Norge, og jeg gleder meg til å se hva elevene lager. Jeg stoler fullt og helt på de, sier Hagen. 

Skulpturparken åpner på fredag, og Hagen håper skulpturene vil stå lenge foran kommunelokalet. 

PROGRAM

Vinterfestens program inneholder dette:

- Fredag 1. februar starter det med åpning av snøskulpturparken foran Våler kommunelokale. Det er som vanlig niende trinn ved Våler ungdomsskole som bygger skulpturene.

- Lørdag 2. februar er det åpning av utstillingen «Er i gang» ved Våler jernbanestasjon. Der stiller medlemmer i Våler kunstnerforum ut.

- Lørdag er det også UKM med utstilling og sceneopptredener i Våler kommunelokale.

- Søndag 3. februar er det vinterfestgudstjeneste i Våler kirke ved Einar Vannebo og Andrey Mirgordskiy.

- Mandag 4. februar er det kulturell spaserstokk på Vålertunet med Tore Halvorsen.

- Mandag åpner også utstilling i Galleri biblioteket der Tone Henriksen stiller ut naturbilder og Liv Margrethe Øyen Hol kontestrikk.

- Mandag kveld lager biblioteket og kulturskolen gøy for barna med kulturinnslag ved elever fra kulturskolen og lesestund ved Anne-Mette Jensrud.

- Tirsdag 5. februar drar vinterfesten ut i grendene, denne gang til Bergesiden grendehus for allsangkveld med Vaaler sangforening.

- Onsdag 6. februar er det så fram fra glemselen med Rita Engebretsen og Tommy Michaelsen i Våler kommunelokale. Dette er et arrangement av innsamlere til kunnskapsreise med hvite busser til Polen.

- Torsdag 7. februar er det forfatterbesøk i biblioteket. Ruth Davey Eig. Hun forteller om diktsamlingen sin, «I skogens favn».

- Fredag 8. februar er det så jazzaften i kommunelokalet med Green Petters.

- Lørdag 9. februarsamler så Rolf Arne Lie Holter venner i kommunelokalet til en spennende kveld. Gjestene er Anita Ihler, Fem om dagen, Andreas Holø og Hege Mobakk.

- Søndag 10.februar er det så siste dagen med «Olsen-banden» i kommunelokalet. Det er en gratis film for alle som lyst til å se den.