• GLEDER SEG: Adele Dragsnes og Leon Lie er spente på om de får sitt ønsker om rolle på skuespillet oppfylt.
  • HJELPER TIL: Sten Bjørge Skaslien Hansrud blir med elevene nesten hver dag fram til premierén (Foto: privat).
  • LYDHØRE: Elevene fulgte godt med da instruktør Sten Bjørge Skaslien Hansrud fortalte om seg selv og hva han skulle bidra med (Foto: privat).

Alle elevene har fått levert sine ønsker om hva de skal bidra med under forestillingen og målet er at ALLE skal bidra på en eller annen måte.

Elevene Adele Dragsnes og Leon Lie er begge spent på om de får førstevalget sitt. 

- Mitt førstevalg er solosang, nummer to snakkerolle og det tredje er lyd og lys, forteller Adele. Leon har disse valgene: Førstevalget er snakkerolle, andrevalget er lys og bilde og det siste er statistrolle, sier Leon.

- hele skolen skal være med

Hele skolen skal bidra på en eller annen måte under skuespillet.

- Ja, vi skal ha et stort skuespill og hele skolen skal være med på scena, så det blir ca 140 totalt. Alle klassene skal være med, og det er 3 voksne som har ansvaret. Det er Tom Richard Hammeren, Randi Fossum og Lucia Friberg som er prosjektledere, forteller elevene. 

Mandag var instruktøren Sten Bjørge Skaslien Hansrud på skolen og snakket med elevene.

- Vi snakket om forskjellige roller, og han fortalte om seg selv og hva han har holdt på med. Forestillingen heter «Jul med Alf Prøysen» og det er skuespill basert på julesangene og julefortellingene til Prøysen. Instruktøren er ganske kjent og har vært stemmen til «Thomas-toget» og «Romlingene» blant annet, sier Adele og Leon.

to forestillinger samme dag

Det blir to forestillinger torsdag 7. desember.

- Det blir ei forestilling på dagtid, og ei på kveldstid. Gymsalen er litt liten, så derfor blir det to forestillinger. Vi har ikke øvd ennå, da vi ikke vet før på mandag hva slags roller vi får. Vi skal ha 3 fag framover, det er matematikk, norsk og engelsk - mens i resten av timene skal vi øve. Vi håper vi får førstevalget og så lenge det ikke blir 3. valget, så går det bra, sier de begge. 

Tom Richard Hammeren er en av prosjektlederne. 

- For å få en snakkerolle eller synge solosang, må du gå i 3. klasse eller høyere, men skal du drive med lys og bilde, må du gå i 6. eller 7. klasse. Kontaktlæreren setter seg ned og finner ut hvem som passer best i hvilke roller. Det er mange roller som skal fylles, ikke bare på scena, men det skal også lages kulisser, kostymer, vi skal også ha bevertning - så noen må bake kaker også. Det blir også ei egen mediegruppe, som skal skrive og sende pressemelding og kanskje ha en pressekonferanse  før forestillingen. Vi har flinke elever, så dette går bra, sier Hammeren. 

skrevet av øivind roos

Sten Bjørge Skaslien Hansrud skal være instruktør for skuespillerne, mens Linda Falla har ansvaret for kor og solosang. 

- Forestillingen er skrevet av Øivind Roos, med Alf Prøysen som tema. Roos har lagd et teaterstykke, basert på Prøysens verker, både musikk og fortellinger. Vi er veldig takknemlige for at Skaslien Hansrud har tatt seg tid til å være med oss, han skal være her i nesten 14 dager. Vi hadde en «kickoff» på mandag med Sten Bjørge, og han fortalte litt om hva han ønsker at vi skal gjøre på forestillinga. Alle elevene satt lydhøre i gymsalen mens han snakket, smiler Hammeren. 

Forestillingene er åpen for alle, og skolen oppfordrer de som KAN komme på dagtid, om å gjøre det.