I mange tiår har festene skjærtorsdag og 2. juledag vært den viktigste inntektskilden for velforeningen på Velta, som driver lokalet Sandberg. Men nå er det slutt.

- Vi har hoppet over noen fester de siste årene, og den vi kjørte i jula i fjor ble den siste for oss. Det er ikke nok folk som møter opp, sier Unn Åsheim, som er leder i Velta Vel.

Selv om det blir slutt på festene er det stor aktivitet i den lille velforeningen, og blant annet er badstua et populært tilbud fredager og lørdager gjennom mesteparten av året.

- Det er mange som bruker badstua, og folk i alle aldre. Fredager er det damene som har badstu, og lørdag herrene. Det er ikke mange slike tilbud igjen i regionen, og da synes vi det er artig at besøket holder seg bra, sier Karin Peistorpet.

Dyrt å drifte

Å drive grendehuset koster godt over 100.000 kroner i året, og inntektene fra badstua er med på å sørge for driften.

Nå har også velforeningen fått 20.000 kroner i støtte fra Landsbyen Flisa til å ruste opp blant annet en dårlig dør.

- Men uten inntektene fra fester er det klart det blir litt mer utfordrende. Vi trenger penger for å drive Sandberg, sier Åsheim.

Derfor planlegger de nok en gang å kjøre julebasar i år. Årets basar er lagt til 3. desember, og du kan lese mer om denne svært inntektsbringende basaren i magasinet vårt som kommer i november.