• STORFORNØYD: Marina Kristensen sto frem som lesbisk i 2016, og var veldig glad for at så mange møtte opp i toget.

I forbindelse med Vårfesten på Flisa lørdag 27. april ble det for første gang arrangert Pride i Kaffegata. Både sceneområdet, kommunens flaggstenger og gata ble pyntet i regnbuens farger. Over 500 personer møtte opp og deltok i toget som gikk fra parkeringsplassen ved Glåmdalen til rundkjøringa og tilbake til Flisa Stormarked.

- Det er ganske rørende når et lite sted som Flisa er rammen. Å få oppleve den deltakelsen og at folk bryr seg. For mange er det mye viktigere enn vi tror, sier Trine Skei Grande til iSolør.no.

Både hun og initiativtaker Kristian Botten Pedersen var veldig spent på hvor mange som kom til å møte opp. Begge er storfornøyde med hvordan dagen ble. Skei Grande tror opptoget betyr mye for et lite lokalsamfunn.

- En blir stoltere av stedet sitt da en opplever noe slik. Et inkludere arrangement som en Pride-marsj er. Det er ikke bare de store byene som får til dette, men også de mindre stedene. De kan folk skryte av til vennene sine, sier Skei Grande.

Betyr mye

Marina Kristensen sto frem som lesbisk i 2016, og deltok i Pride-toget på Flisa lørdag. Hun har bodd i Solør siden 2008, og er stolt over å være lesbisk på Flisa.

- Dette var helt fantastisk. Da vi kikket mot parkeringsplassen en stund før toget skulle starte var det to personer der. Jeg tenkte at det kom til å bli helt krise, men så rant det på med folk. Jeg er så glad for at alle kom. Dette betyr mye for meg, sier Kristensen.