49 gutter og 3 jenter deltok på årets TINE fotballskole på SolørRadioen Arena, i regi av Flisa AIL og med god instruktørhjelp fra spillere og trenere i Flisa fotball.

Det startet allerede på fredag, da var det surt og kaldt, med regn. Lørdag startet med sol og fint vær, men gikk over til regnbyger utover dagen - før det ble sol igjen. Men på søndag var det fint vær hele dagen, og deltagerne skinte med sola.

Tore Huuse Øwre, styreleder i Flisa Allianseidrettslag, var også blid da vi snakket med han på lørdag:

- Det er 3.gangen vi arrangerer TINE fotballskole, men vi har hatt fotballskole i egen regi mange ganger tidligere sammen med Flisa fotball. De stiller med instruktører, vi har en bra sammensatt gruppe – det er god og inspirerende bistand fra Flisa fotball.

- I tillegg har vi noen gode Flisa-venner som fortsatt bidrar da vi spør, Jonas Enkerud, som nå spiller i Elverum, var med på fredag. Emma Vestby Kornstad var med både fredag og lørdag, for å vise jentene at det er voksne jenter som også spiller fotball og er gode, forteller Øwre.

ønsker flere jenter

Av de 52 deltagerne, var det med 3 jenter. Tore Huuse Øwre ønsker flere jenter neste gang:

- Skulle ønske at det var mange flere jenter, vi gjør en jobb sammen med naboklubbene nå for å skape et godt jentemiljø i bygda. Vi håper at vi etter hvert får sterke jentefotballkrefter, vi har nå et styrevedtak i Flisa AIL: de som starter med ballidrett det året de starter på skolen, da er det felles fotball/håndballgruppe som skal jobbe sammen hele året. Fotball om sommeren og håndball om vinteren, de første åra. Både håndball og fotball er nå helårsidretter, men de trener SAMMEN. Vi håper å rekruttere gutter til håndball og jenter til fotball. Og da er det viktig at vi har gode instruktørkrefter på plass, håper at det kan skape grobunn for å kombinere ballidrettene våre, sier Øwre.

alle klubber i åsnes er representert

Deltagerne på årets TINE fotballskole kommer fra både Åsnes og Våler:

- Deltagerne er fra 2003-2010, både gutter og jenter. Alle klubber i Åsnes er representert, og noen fra Våler. Det er veldig hyggelig, og vi håper de føler seg godt ivaretatt og føler seg velkomne – det ser i alle fall slik ut. Mye fotballteknisk i går og i dag (lørdag), søndag blir det ei økt med øvelser og så turnering/kamper til slutt. Da kommer flere fra A-laget som skal være med å spille og dømme litt, det er utrolig bra for ungene å ha med de store voksne fotballspillerne. Også viktig for de voksne å knytte de bånda til ungene, det er de som er publikum på kampene, avslutter en fornøyd styreleder.