• EN SUKSESS: Knut Arne Gjems kan konstatere at Vassendgutane funker på Skansen. Det var første gang de spilte i Gjesåsen fredag.
  • DET KOKTE I TELTET: Det er et stort område som Helt Ville Dager disponerer ute og inne på Skansen, men inne i teltet var det tjukt i folk da Vassendgutane gikk på.

Hele Gjesåsen står bak Helt Ville Dager på Skansen, og årets utgave er den tredje i rekken. Blant årets hovedtrekkplastre er Vassendgutane, og de spilte opp i teltet på Skansen fredag kveld.

- Dette er veldig bra. Nøyaktig hvor mange som er her vet vi jo ikke ennå, men det har nok passert 1.000 allerede, sa en fornøyd Knut Arne Gjems tidlig fredag kveld.

Sluttoppgjøret mangler

Ettersom billettene ikke er telt opp, og festen heller ikke er ferdig i skrivende stund vites ikke hvor mange som tok turen. Men vaktene på stedet som jobber med mange store arrangement anslo at mellom 1.200 og 1.500 var innom ved midnatt fredag.

Vassengutane lanserte sin nye plate på Skansen denne kvelden, og mange benyttet muligheten til å kjøpe Vassendgutane-effekter. 

De siste dagene har det stormet rundt Vassendgutane-låta «MeToo». Blant annet har artisten Jon Olav Sandal langet ut mot låta, som han mener «handler om at MeToo har gått for langt».

- Eg mistenkjer at dei snarare har misforstått kva saka handlar om, skriver Urørt-vinneren, som også er fra Ørsta, i et leserinnlegg i VG.

Det så ikke ut til å plage de feststemte solungene på Skansen nevneverdig denne kvelden. Ettersom det var brakt på det rene at noen hadde kopiert opp falske billetter og solgt til halv pris var det ekstra kontroll i inngangen denne fredagen. Mange ble tatt for å ha kjøpt falske billetter.

Festen fortsetter lørdag med blant annet Kate Gulbrandsen, Lotta Enberg og Eddie Meduza Lever på scenen.