Norwegian Agro Machinery, som igjen er eid av Danish Agro, kjøpte Lena Maskin av familien Storihle i fjor. Det vil si at det er et stort antall danske bønder som nå eier Lena Maskin.

Avdelingen i Våler går så det suser, og to nye ansatte kom til i fjor. Det har ført til at avdelingen setter rekorder i omsetning, og avdelingsleder Arne Egil Retteraasen er optimist med tanke på fremtiden.

- Vi har fått fart på de nye produktene fra Claas. Kvaliteten er veldig god på gressutstyr, traktorer og treskere for å nevne noe. Eierskiftet har utelukkende vært positivt for oss, og det å ha eiere i ryggen med kapital er utrolig viktig i denne bransjen, sier Retteraasen.

Trygger arbeidsplassene

Budsjettet for 2017 er nådd for lengst, og budsjettet for neste år er det største på lang tid. Pila peker oppover, og det trygger de lokale arbeidsplassene.

- Avdelingen her i Våler har tradisjoner helt fra 1960-tallet, og kundemassen i dag er fra Os i nord til Eidskog i sør. Aktivitetsnivået skal opp enda et hakk neste år, og det ser vi frem til, sier Retteraasen.

Men først skal jula gjøres unna. Selv om det er både langt fra og til sesong er det mer enn nok å gjøre hos avdelingen på Eid. Og julegaver går det også en del av.

- I butikken har vi julegaver for både små og store. Tråkketraktorer er alltid en populær gave, og de finnes i flere ulike typer. Men selvsagt må det være Claas, smiler Retteraasen.