Optimismen rår i Mosogn Vel for tiden. Solør Hus er i gang med opprustingen av grendehus og barnehage, og velforeningen investerer omlag to millioner kroner i dette.

- Vi skal utvide scena litt i grendehuset, og lage et artistrom. Så skal vi bygge et lager til stoler og slikt, og barnehagen blir bygd på. For oss er dette et stort prosjekt, men satser en ikke vinner en ikke. Det er alltid optimisme i grenda vår, smiler Kjetil Nordby.

I to år har Mosogn Vel arrangert nyttårskonserter, og 13. januar 2019 arrangerer de den tredje utgaven. Disse to konsertene har på ingen måte levert det overskuddet som kreves til byggeprosjektet som nå pågår, men har bidratt svært positivt. Nordby tror det kan bli folksomt på konserten også i år.

- Denne gangen har vi fått med oss Anne Nørdsti, Tommy Michaelsen, Odd Arne Sørensen og Terje Ingemars Larsson. Som tidligere blir det to forestillinger. Både én klokka 15.30 og en klokka 19.00, sier Nordby.

Folk ringer allerede

Billettsalget er allerede i gang, og Nordby har hatt folk på tråden helt fra Lillehammer og Holmestrand. De fikk høre om konserten i fjor gjennom SolørRadioen+, og har allerede fått med seg at det er ny konsert på gang i den lille grenda.

- I fjor hadde vi fullt hus på begge forestillinger, og vi satser selvsagt på det i år også. Da blir det et pent overskudd som går tilbake til velforeninga og det vi holder på med, sier Nordby.

- Også denne gangen legges det opp til nyttårskonsert samtidig i Hof kirke og på Mosogn grendehus. Er ikke det litt dumt?

- I 2018 var det bra besøk begge steder, og begge våre konserter var utsolgt. Det er jo to ulike musikkvarianter vi snakker om her. Noen liker danseband, og noen liker korps. Med langveisfarende tror jeg vi treffer med vårt konsept, og at det går fint med to nyttårskonserter samme dag, svarer Nordby.

De som vil kjøpe billetter til konserten i Mosogn grendehus tar kontakt med Kjetil Nordby. Dørene blir i tillegg åpnet én time før forestilling.