Gutta bak Fotballprat har gjort en oppsummering av sesongen til Flisa fotball i 4 deler. Vi viser alle 4 episoder framover, og i 1.episode snakker Kristen Ommang-Engen bla om serieavslutningen som endte 6-1 mot Ull/Kisa 2, Tore Andreas Gundersen, oppkjøring til sesongen og NM-deltagelsen som endte med 0-1 tap mot cupfinalist KIL. 

iSolør.no har også tatt en prat med Kristen Ommang-Engen, som i tillegg til å være spiller, også er en ildsjel som bidrar på mange måter:

- Vi har hatt en fantastisk sesong, spesielt ut i fra hvordan det så ut i januar. Vår avdeling med bla Skedsmo, FUVO, LSK 2, Hauerseter og Valdres, ble av mange omtalt som den beste 3.divisjons avdelingen i Norge. Alle topp 5-lagene i vår avdeling, hadde holdt seg i alle de andre avdelingene, og mest sannsynlig blitt nummer 1 eller 2, sier Ommang-Engen.

trøblete oppkjøring

I vinteroppkjøringen var ikke troppen den største:

- I første treningskamp klarte vi ikke stille lag! Men vi spilte 3-3 mot Nybergsund i Kongsvingerhallen med utespiller Christian Gjedtjernet i mål, 3 lånte spillere fra NTG (som var i hallen) og trener Stian Aasen som eneste innbytter. Det ble jobbet bra av styret og vi fikk inn flere spillere. Noen av kriteriene for den sportslige suksessen, var trenerteamet som var veldig godt forberedt på alle motstandere, de hadde i tillegg veldig god kampledelse og dette har utgjort mange poeng i løpet av sesongen. Vi har faktisk kun hatt ei økt i uka hvor alle har vært samlet, derfor har en av de klare suksessfaktorene vært at spillerne har trent bra på egenhånd og vi har stått veldig bra fysisk mot alle lagene, forteller Ommang-Engen.

kontinuitet

Andre suksessfaktorer har vært kontinuitet, både på trener- og spillersiden:

- Vi har hatt spillere som er gode på dette nivået og som har spilt sammen i toppen av 3. divisjon i 5-10 år. I tillegg har vi hatt kontinuitet i arbeidet i 2 år nå med trenere og spillere, og vi fikk igjen for jobben vi la ned ifjor. Vi har også hatt en enorm spisskompetanse i laget vårt, vi kan snu kampbilder, endre taktikk, er enormt sterke på dødball hvor det bla mange scoringer i år. Og ikke minst har vi et sterkt samhold i gruppa. Flisa fotball har blitt en kompisgjeng, med flere lokale gutter enn noen gang. Sigvart Lunder har vært her siden 2008, Simen Nordnes og Bjørn Erik Krogh Gerson fra Kongsvinger har også vært her i mange år, forteller Ommang-Engen.

Det kommer flere episoder i dagene framover, så følg med.