• MØTTE OPP: Grue-publikum møtte opp til opprykksfest, men måtte gå skuffet hjem.

Opprykket har egentlig sett klart ut mer eller mindre hele sesongen, men med litt for mange glipp på høstsesongen var plutselig Ringsaker på «skuddhold». Da nettopp Ringsaker slo Grue i seriefinalen for et par kamper siden, så det mørkt ut for Grue. Men så slo dagens motstander, Elverum 2, Ringsaker i forrige serierunde og Grue var i førersetet igjen. Men selv med alt i egne hender på hjemmebane, glapp opprykket altså i sesongens siste spilleminutt!

- Bittert å miste opprykket i det 89. minutt!

Grue-trener Arnfinn Midtsundstad var naturlig nok en meget skuffet mann rett etter kampslutt. 

- Hvis jeg skal bruk en skala fra 1-10, så har jeg nok passert 10 med god margin! Nå har vi hatt et prosjekt i 2 år, så føles det bittert. Målet var å rykke opp i år, og i det 89. minutt i den aller siste kampen får vi altså mål i mot og taper 3-2. Dette er en kamp vi fører og styrer, vi underholder spesielt i 1. omgang. Det er bra fotball i forhold til det nivået vi er på, bra underholdende fotball. Det føles trygt, vi tar ledelsen ved to anledninger og vi bør holde det inn. Mangel på rutine og mangel på kynisme i enkelte situasjoner, er det som ødelegger denne kampen for oss. Det føles da selvfølgelig bittert å miste opprykket i det 89. minutt i den aller siste kampen, sier en meget skuffet Midtsundstad. 

Grue har mer eller mindre toppet tabellen hele sesongen, men det har «lugget litt» i høstsesongen. 

- Det er sammensatt hvorfor det har «lugget», men i et par kamper manglet vi flere sentrale spillere. Mot Ringsaker hadde vi 6 mann borte, det var grunnet skader og noen enkeltspillere som prioriterte noe annet enn kamp midt i sesongen. Vi har manglet flere som har prioritert annerledes i et par andre kamper også. Uten at jeg skal skylde på noen spesielle, men vi blir jo sårbare da vi har sentrale spillere ute. Og da vi i tillegg får skader, så er det ingen tvil om at vi har følt på det. Vi har uansett hatt kontroll på opprykket, så akkurat nå er det bare super-bittert! Det er helt korrekt at det har «lugget litt», men at vi skal tape denne kampen som vi har så god kontroll på - det er bare bittert, sier Midtsundstad. 

- vår egen feil

Med poeng i dag hadde det blitt opprykk for Grue, hvis ikke Ringsaker vant med 11 mål. Ringsaker vant 2-0 mot Fæssa.  

- Vi hadde jo ledelsen 2 ganger, og vi produserer sjanser i tillegg til det. I fjor mot Elverum her, fikk vi en horribel dommeravgjørelse mot oss i det 93. minutt og tapte 0-1. I dag tapte vi også, men nå var det vår egen feil. Det er vi som lager frisparket de scorer på, det er vi som plasserer oss feil helt bakerst og det er enkelt å legge den kula i mål. Det er veldig beklagelig, det blir oppsummeringen nå og så får vi prøve å samle oss utover kvelden, sier Midtsundstad. 

Hva som nå blir veien videre for både treneren og Grue, kan ikke Midtsundstad svare på foreløpig. 

- Nei, det var som sagt et 2-årig prosjekt som jeg hadde hvor vi skulle være blant tre de beste i 2017 og så skulle vi rykke opp i 2018. Det ble i alle fall veldig nærme! Hva som skjer til neste sesong, det får tiden vise. Det må bli i forhold til hvordan klubben ønsker å satse videre, det er mange forhold rundt det. Hadde vi stått i det i 1 minutt til, det ene minuttet, da hadde vi gjort jobben vår og rykket opp! Det ville da kanskje medført andre forutsetninger i forhold til 2019-sesongen, men det overlater jeg til klubben og sportslig ledelse å svare på, avslutter en skuffet - men fattet Grue-trener. 

Ringsaker rykker opp til 4. divisjon, Grue må spille minst én sesong til i 5. divisjon. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 02

Grue - Elverum 2 2 - 3 (1 - 0).

MÅL: 1-0 Alaa Saad Gaith Al-Shimary, 1-1, 2-1 Carl Emil Løvstad, 2-2, 2-3.

Grue stilte med følgende tropp: 

Asbjørn Woll, Ahmed Mohamed Hassan, Marcus Østerud Nymoen, Carl Emil Løvstad, Charles Wigdahl Bratli, Henrik Løvstad, Hassan Saad Al-Shimary (kaptein), Steve Badio Williams, Alaa Saad Gaith Al-Shimary, Sigurd Sund, Nikolay Jorov Dentchev, Simon Anders Salen Aune, Ivan Fernandez Castro, Nabil Abdulhafiz Wahhab-Rabbi, Jesper Bergersen Holt, Henrik Kjellstrøm Touray, Amel Dedic og Kristoffer Karlsen.