• OPPRØRT: Småbarnsmor Hilde Heggelund er redd for at hele utdanningsløpet blir flyttet til Våler. - Smart av Våler-politikerne, sier hun.

Som leder i Flisa Grenderåd ble Hilde Heggelund spurt om å koke kaffe til Åsnes kommunes informasjonsmøte om kommunereformen og den utarbeidede intensjonsavtalen med Våler 13. september.

- Det kommer jeg ikke til å gjøre. Folk får ta med kaffe selv, for jeg skal ha med meg alt som blir sagt på dette møtet, sier Hilde Heggelund.

Hun er opprørt over at det politiske Åsnes har gått med på alle kravene fra Våler. Det som opprører mest er forslaget om å legge ned Åsnes ungdomsskole for å bygge ny skole i Våler.

- De bygger opp hele tilbudet i Våler, og det er genialt av Våler-politikerne. De har skjønt at for å skape utvikling og vekst i Våler må tilbudene flyttes dit. Våler kommune skal ha folkeavstemning. I Åsnes skal de bare informere om avtalen som er gjort. Dette går i en vanvittig fart, og nå må folk si stopp, sier Heggelund.

Informasjonsmøtet skal være i Rådhuskinoen Kulturhus tirsdag 13. september klokka 18.00, og Heggelund håper mange møter.

Bare barneskolen igjen?

Samtidig som Åsnes kommune har gått med på å flytte ungdomsskolen til Våler kjemper den politiske ledelsen for å bevare Solør videregående skole avdeling Flisa. Også denne er foreslått flyttet til Våler i Norconsult-rapporten som er utarbeidet for Hedmark fylkeskommune.

- Jeg er helt rystet. Her kjemper vi om å bevare den videregående skolen samtidig som vi sender ungdomsskolen vekk. Hva slags signal gir det? Her kan Våler få samlet hele utdanningsløpet hos seg, sier Heggelund.

I intensjonsavtalen mellom Åsnes og Våler mener Heggelund det ser ut som Våler bare har lekset opp krav på krav.

- Det kan virke som om Åsnes har godtatt alt for enhver pris for å få til denne avtalen. Åsnes må gjøre en bedre jobb med samarbeidsavtalen, sier Heggelund.