For tiden pågår det vedlikeholdsarbeid på det gamle godshuset ved Flisa stasjon, og det var stillaset fra dette arbeidet som natt til onsdag veltet over skinnegangen.

- Dette skjedde klokka 02.30 natt til onsdag, og det var en oppmerksom lokfører som oppdaget det og fikk stoppet toget. Hvor store skadene kunne ha blitt er vanskelig å si, men litt virvar ville det nok blitt om toget kjørte gjennom stillaset, sier Per Arne Sletten som er formann i Bane Nor for Solørbanen og Rørosbanen.

Brukte spor 2

Da vi var innom Flisa stasjon onsdag formiddag var arbeidet med å demontere stillaset i full gang. Togtrafikken har gjennom morgentimene kunnet passere i spor 2.

- Spor 2 er ofte i bruk her på Flisa stasjon, og togene kunne da kjøre rundt stillaset som hadde veltet. Alle tog har gått som normalt, sier Sletten.

Arbeidet med å bytte tak på godshuset er ikke ferdig, og trolig må et nytt stillas på plass for å få ferdig jobben. Ryddearbeidet skal være ferdig til klokka 16.00 onsdag når begge spor skal være klare til bruk igjen.