- Vi begynner allerede i vinterferieuka, fra mandag 18. februar, med gratis grunnleggende datakurs for seniorer (fra 65 år). Kurset er så grunnleggende at vi begynner med å vise hvordan vi slår på datamaskinen/pc-en. Kurset går over fem dager fra klokka 12-14 i kursrommet på Grue rådhus. På ukas fire første dager er det ansatte i biblioteket som holder kurset, på fredag kommer Grue Sparebank og informerer om nettbank. Bibliotekets Venner står for kaffesalg alle fem dagene. Et slik kurstilbud har vi ikke hatt før, så vi er spente på interessen. Det er plass til åtte personer, tilsvarende antall pc-er i kursrommet. Vi må ha påmelding. De som er interessert kan ringe til Grue kommune, tlf. 62 94 20 00 mellom klokka 9 og 14, og melde seg på senest torsdag 14. februar. Det er førstemann til mølla som gjelder, sier Anne Grete Bråten. 

Aktiviteter for ungdommen

- I samarbeid med barne- og ungdomsrådet ønsker vi også å gi et tilbud til Grues ungdommer. Tirsdag 26. februar fra klokka 17-19 starter vi opp med fritidsaktiviteter i biblioteket. Vi har bestilt noen nye spill, så vestibylen tas også i bruk for ulike spillaktiviteter og enkelt kiosksalg. Foreløpig er det satt av én tirsdag i måneden frem til sommeren. Detaljer og «opplegg» fremover vil vi samarbeide med ungdommene om. Tanken er at ungdommene skal inkluderes i planlegging og organisering selv, men med voksne i nærheten, forteller Bråten.   

- Vi har også planlagt arrangementer to tirsdager per måned i år, det blir temadager og underholdning. Vi oppfordrer til å følge med i aviser og på nett i tiden fremover. Har du idéer og ønsker om aktiviteter i biblioteket så ta gjerne kontakt med oss, sier Bråten.