• FORNØYD: Styrer i Finnskogen barnehage, Dan-Kenneth Haugen, mener barna lærer mye med omvendt adventskalender.

Finnskogen barnehage på Åsnes Finnskog har kjøpt inn en del leker og ting som barna skal få lov til å pakke inn. Når denne jobben er gjort overtar den frivillige organisasjonen Med hjerte for Solør gavene, og gir de til barnefamilier som ikke har så god økonomi.

- Vi hadde det samme konseptet i fjor. I stedet for at barna skal få en liten ting i adventskalenderen som de kanskje ikke har så bruk for, så har barnehagen kjøpt inn en del ting som vi gir videre. Det blir en omvendt julekalender der barna får pakke inn gaver, sier Dan-Kenneth Haugen, som er styrer i Finnskogen Barnehage.

Gjør inntrykk

Barna selv forstår godt konseptet, og er glade for å kunne hjelpe andre barn som opplever at familien ikke har så god økonomi. I barnehagen får de høre at noen barn kanskje ikke får julegaver, fordi mamma og eller pappa rett og slett ikke har råd. Det gjør inntrykk.

- Barna viser stor glede rundt dette med å hjelpe noen som ikke har så god råd. Hvordan pakkene blir seende ut etter innpakking er ikke så viktig. Det er tanken som teller her, sier Haugen.

Han er kjent med at flere andre barnehager i Solør har det samme konseptet, og mener det er veldig bra. På denne måten får barna høre at det er forskjeller i samfunnet, og de lærer å glede andre.

- Men det må gjerne være enda flere barnehager som slenger seg på. Vi synes den jobben Med hjerte for Solør gjør er veldig viktig, og særlig i forbindelse med jul. Vårt bidrag dit betyr mye for oss på Finnskogen, sier Haugen.

13 barn

For tiden går det 13 barn i barnehagen, og det er en liten nedgang fra i fjor da barnehagen hadde 18 barn.

- Barna startet på skolen, og dermed sank tallet noe. Samtidig har vi fått inn flere nye barn i år, og vi har plass til enda flere. Barnehagen er godkjent for 20 barn, sier Haugen.

Barnehagen på Finnskogen utmerker seg med stor voksentetthet. De er fire voksne på 13 barn i dag, og det er langt over gjennomsnittet i en barnehage.

- Samtidig er det utdannende folk som jobber her. Vi er tre barnehagelærere og én barne- og ungdomsarbeider, sier Haugen.