Da Norges Fotballforbund i fjor bestemte at seriestrukturen i norsk fotball skulle legges om, har det vært mange spørsmålstegn gjennom sesongen. Rykker klubben ned, eller får får de fornyet kontrakt?

Av de lokale lagene i Solør så har vi Flisa Fotball som eneste klubb i tredjedivisjon. I fjerdedivisjon spiller Braskereidfoss, Grue og Kjellmyra/Flisa 2. Mens Hof, Vaaler og Grinder holder til i femtedivisjon.

I tredjedivisjon var det de fem beste lagene som «rykket opp» i Regionsligaen, mens de ni dårligste «rykket ned» til Kretsligaen. Regionsligaen består av de beste lagene i tredjedivisjon, samt de ni dårligste i dagens PostNord-liga(2.divisjon). Kretsligaen vil bestå av de lagene som gikk ned fra tredjedivisjon, samt de fem beste lagene i årets fjerdedivisjon.

Målet til Flisa før sesongen var å komme på topp fem og få et etterlengtet «opprykk» til et nivå opp. Dette målet innfridde de, og med en forrykende start på sesongen stoppet laget aldri å vinne kamper, og med en litt svak periode på noen kamper på høsten, har det vært få skjær i sjøen for de blåkledde.

Flisa endte til slutt på en kruttsterk andreplass, og kan sprette Champagnen på lørdagens årsfest.

Svak sesong for de lokale fjerdedivisjonslagene

I fjerdedivisjon er det tre lag fra Solør. Braskereidfoss, Kjellmyra/Flisa 2 og Grue.

Alle tre lagene hadde som målsetting å komme på topp fem og «rykke opp» til Kretsligaen. Dette klarte ingen av de, selv om Braskereidfoss var nærmest med en sjuendeplass må det sies å være en skuffende sesong for alle tre lagene. Kjellmyra/Flisa 2 fulgte på en åttendeplass, mens Grue endte på plassen bak der igjen.

Mest skuffende er det av Grue som i fjor rykket ned fra tredjedivisjon, men som har vært i gjennom et genereasjonsskifte siste året. De startet sesongen svakt, men kom seg bra etter ferien.

Braskereidfoss hadde fort tatt en topp fem om det ikke var for alle poengene som ble rotet bort i slutten av kampene før ferien. Varierer veldig i prestasjonene, og sliter litt med bredden i likhet med de andre lokale lagene.

Kjellmyra/Flisa 2 klarte heller aldri å komme seg høyere enn middels på tabellen. En vond periode rundt sommeren gjorde at opprykket allerede var en saga blott ved ferietider.

Status i denne avdelingen er at alle tre lagene forblir i fjerdedivisjon. Ingen lag rykker ned fra denne avdelingen.

Tre lokale lag som slet med å nå helt opp

Grinder med nytt seniorlag, Hof med frisk satsing og et ungt Vaalerlag som kunne ende hvor som helst var de tre lagene som spilte i femtedivisjon. Vinneren av avdelingen ville rykke opp i fjerdedivisjon, mens resten ville forbli i femtedivisjon.

Vaaler kom klart best ut av sesongen, og hvis de hadde hatt en målscorer på topp ville de ha tatt førsteplassen i denne tette avdelingen. Men det endte med en god andreplass, og en sesong med mye positiv fotball.

Hof fikk en litt tråere innledning på sesongen, og opprykket hadde allerede gått i vasken etter noen få kamper. Etter ferien fikk de mer farten på det, og var det beste laget i avdelingen sammen med Vaaler og Vinger. Hof endte til slutt som nummer tre.

Grinder var det knyttet store forventninger til før sesongen, og de kunne skilte med ny giv i klubben som ligget i brakk noen sesonger. Dette lokket mange erfarne spillere fra Grue over til nabobygda, men noe festfotball ble sjeldent. Mye frafall av de aller beste spillerene gjorde at de gjorde en noe skuffende sesong og endte på en femteplass.

Vinger rykket opp fra denne avdelingen, men valgte å takke nei. Derfor får Hernes beholde plassen i fjerdedivisjon etter å ha endt på sisteplass.