• SEIER: Håkon Løvenskiold Kveseth (midten) vant med god margin i Danmark i mai. Dette var hans første Europacupseier.

Håkon Løvenskiold Kveseth, som opprinnelig er fra Grue, spilte til en norsk historisk rating under Europacupen i Danmark i midten av mai.

Kom som en overraskelse

Ifølge nettstedet Frisbeegolf.no kan sist gang en nordmann vant en turnering av denne størrelsen ha vært helt tilbake i 2003.

– Det kom litt som en overraskelse, selv om jeg har trent mye og lenge for det. Frisbeegolfen har egentlig blitt litt mer en hobby, men det virker som det har ført til at presset har løsnet og jeg har fått et litt mer avslappet forhold til det. Jeg koser meg mer med spillet, og da kom resultatene deretter, forteller Kveseth. 

I Danmark fikk han en snittrating på rundt 1040, og vant med god margin sju kast foran andreplassen som gikk til Knut Håland fra Møre og Romsdal.

Vil støtte opp om solør

Kveseth har tidligere spilt for Hamar Frisbee Club, men har nå valgt å gå over til Solør Frisbeeklubb, som har bane på Flisa. 

– Grunnen er først og fremst for å støtte opp om nærmiljøet. Det er morsomt å kunne bidra i en sport som vokser såpass mye som frisbeegolf, forteller han. 

Mens Hamar kanskje er den største byen i Norge når det kommer til sporten, er klubben i Solør og bana på Flisa er ganske fersk.

– I starten var det lite aktivitet der, men nå ser vi at det stadig er flere som blir med og spiller. Jeg ser nye fjes der ofte, og det er gøy, forteller Kveseth.   

Hva er planene dine videre i sesongen?

– Selv om jeg ser mer på frisbeegolfen som en hobby nå, så har jeg valgt å spille flere turneringer enn jeg har gjort tidligere denne sesongen. Det er turneringer omtrent hver helg framover, så det går slag i slag. Men det er moro å reise og treffe nye folk, smiler den tidligere spydkasteren.