For første gang gjester Christel Alsos Grue fredag. Hun har vært i Kongsvinger tidligere, men det blir første gang hun får stifte bekjentskap med Grue. Det er ELH Event som arrangerer konserten i Grue kirke. Selskapet gjorde stor suksess med fest på Gruetunet i fjor sommer, og håper at mange vil komme på en litt annerledes konsertopplevelse fredag.

- Jeg har med meg litt av hvert fra hele katalogen min, så det er alt fra den første plata mi til litt av det folk har hørt på TV. Jeg tror det er noe for enhver smak. Det håper jeg iallfall, smiler Christel Alsos. 

Alsos er fra Fauske, men flyttet til Oslo i 2004. Høsten samme år signerte hun en kontrakt med Sony BMG, etter at hun opptrådte på tv-programmet «Noe Bedre». Hun har vært nominert til spellemannsprisen fire ganger.

- Akkurat det med røtter og oppvekst i nord det sitter veldig dypt, jeg har veldig mye identitet den veien der. Jeg har familie og venner som bor der enda, så det er veldig viktig for meg, jeg kommer aldri til å se på meg selv som en «Osloværing». Jeg kommer fra en liten plass selv og det er viktige år man har med seg derifra og fra barndommen. Hver gang jeg reiser nordover nå så ser jeg det litt på nytt igjen. Man ser naturen på en ny måte og blir enda mer stolt en da jeg bodde der, sier Alsos. 

Før og etter TV-program

Å få være med på «Hver gang vi møtes» på TV2 har betydd mye for den allsidige artisten. En kan godt si at det er litt før og etter programserien for musikkarrièren til Alsos.

- Det har vært veldig, veldig fint og en stor opptur for meg. Jeg hadde ikke noen anelse om det når vi var der og spilte inn om ting kom til å komme igjennom på andre siden av ruta. Det har vært utrolig gøy det sist året, og føle at jeg har nådd ut til litt flere og samtidig beholdt de som har vært der hele tiden som har hørt på fra starten. Det var ingenting av det her som var forventet, det er rett og slett kjempe stas. Sier Alsos 

Hun håper mange tar turen til Grue kirke på fredag, og at folk tar seg tid til å puste ut litt i en travel hverdag.

- Jeg håper at de blir tatt litt ut av hverdagen, og de tankene og bekymringene de har da dem kommer inn forsvinner og at de finner litt ro og fred. Samtidig blir folk kanskje litt overasket og blir tatt med inn i en annen verden, legger Alsos til.