Før et UKM (Ungdommens Kulturmønstring) har det skjedd mye idémyldring i hodene til de som arrangerer. Etter noen år med tørke for dette arrangementet i Grue, håpes det på mer oppmøte i år. Dette er det første året for kulturskolerektor Eva Vermundsberget med å være med på alt bak fasaden til UKM.

- Vi hadde en del idémyldring rundt hva vi skulle gjøre for å få til noe nytt med UKM, sier Eva Vermundsberget.

Støtte fra UKM Norge

I år fikk arrangørene i Grue støtte fra UKM Norge, og ble plukket ut som eneste eksempelprosjekt i Hedmark. Disse midlene har blitt brukt mest på instruktørene til workshopene som blir arrangert fredag 20. januar.

Workshopene som blir arrangert er over forskjellige kategorier. En kan drive med teatersport, kreativ skriving, lære å lage film, vev, sangveiledning, brødskulptur og baking.

- Vi var innenfor mange ideer og hadde en lang liste. Instruktøren som skal ha kreativ skriving fant vi etter at forfatteren hadde skrivekurs her før, sier Vermundsberget.

ufarlig å melde seg på workshop

Påmeldte til avslutningsshowet på lørdag er under ti, men en kan melde seg på avslutningsshowet etter workshopene på fredag. For noen år siden var det en stor mønstring i Grue. Nå er det få som har hørt om UKM, dette prøver de å endre på.

- Det er ufarlig å melde seg på workshop. Når en melder seg på en workshop, er du med å jobber og ingen trenger å se hva du lager, sier Vermundsberget.

UKM-festivalen i Grue går av stabelen på fredag 20. januar med workshoper og avslutningsshowet blir avholdt lørdag 21. januar.