• SPENT: Jan Vidar Lonkemoen er spent på det nye laget.

Sandfotball på Bokken på Braskereidfoss pleier å være populært og godt besøkt, både av lag og publikummere. Påmeldinga er raskt full. 

- Det er ikke lenge etter vi legger ut påmelding at det er påmeldt 10 lag. Det har vært fulltegna lenge, forteller Jan Vidar Lonkemoen, medeier i Bokken Pub AS. 

Et nytt og spennende lag

På lørdag legges det altså igjen sand på parkeringsplassen, og 10 lag stiller til cup. 

- De spiller med 4 per lag på bana om gangen, men det er ikke begrensa hvor mange laget kan ha seg. De kan jo ha så mange innbyttere de vil.

Er det høgt nivå, da? 

- Ja, det er både òg. Det er alt fra amatører til de som spiller i fotballklubber til vanlig, som er med på å danne lag, forteller han. 

På spørsmål om han har noen forhåndsfavoritter, nøler han litt. 

- Det er litt vanskelig å si. Sett i forhold til tidligere år, så har vi jo et lag fra Åsa som har vært ganske brukbare. Vi har også vårt eget lag på Bokken som heter Bokken Boys, og vi har jo gjort det ganske bra. Men i år er det et nytt lag som heter Plog FC, med ungdommer og fotballspillere fra Våler og Flisa. Det blir spennende å se!

Kampene begynner klokka tolv på lørdag, 29. juli, og fortsetter utover dagen. Kvelden avsluttes med trubadur Roy Martin inne på Bokken.