November og desember er de viktigste månedene i året for Heia Hotell i Våler. Før året er omme skal det serveres rundt 1.500 julemiddager, og de populære festene før jul og 2. juledag gjør at hotellet klarer å drive.

- Her gjør vi fortjenesten som vi skal tære på resten av året. Uten jul hadde det ikke vært noe Heia Hotell, sier Svein Terje Kynbråten.

Og han ser frem til den travle sesongen som allerede er godt i gang. 1. desember slippes billettene til årets julefester, og musikken blir den samme som foregående år. Førjulsfesten blir i år lørdag 16. desember med Torgeir og Kjendisene. 2. juledag står Clas Lindberg og Contrazt for musikken.

- Festen 2. juledag har vært utsolgt nesten alle de 11 foregående årene, og vi legger ut 700 billetter for salg på bensinstasjonene 1. desember hvert år. Her er det nok smart å sikre seg billett, for det kan bli utsolgt om du bestemmer deg for å dra i seneste laget, sier Kynbråten.

Tradisjon for mange

For mange har det blitt en tradisjon å reise på Heia Hotell 2. juledag, og her treffes gjerne mange solunger som har flyttet ut. De vil hjem til jul og på Heia.

- Dette er vår største dag i året, og vi er 24 mann på jobb. Det er mye som skal fungere, men det har gått ganske knirkefritt de foregående årene. Det er lite bråk, og blide og trivelige gjester. Folk er her for å kose seg i jula, og det setter vi pris på, sier Kynbråten.

Men før festsesongen drar i gang for alvor skal det serveres mer julemat. Først ut står julebordene 1., 2., 8. og 9. desember.