Jean-Louis Adorsen er født i Sør-Frankrike, men vokste altså opp i Våler. Foruten å jobbe 38 i Aftenposten og deretter i Schibsted, har han i årenes løp vært innom mange forskjellige kunstneriske uttrykksformer, hovedsakelig på hobbybasis. 

- Adorsen har blant annet 4 ganger blitt norgesmester i amatørfilm, har vunnet flere fotokonkurranser, har utviklet flere 3D-verdener på internett og har skrevet spenningsromanen «Høstmørke». Han har jobbet med data siden 1980 og begynte med fotografikk/digitalmaleri i 2009, forteller Eva Øiseth Wenstad på biblioteket. 

Gjenskaper fotos med digitale penselstrøk

- Med programvaren «PhotoReactor» kan man lenke sammen utallige effekter og justere dem helt uavhengig av hverandre, til man oppnår et sluttresultat man er fornøyd med. Flere av bildene er i tillegg behandlet i «Dynamic Auto Painter», som gjenskaper fotos med digitale penselstrøk, forklarer Øiseth Wenstad. 

Kun unike bilder

- Selv om teknikken muliggjør et ubegrenset antall kopier, blir hvert ferdige digitalbilde produsert på papir eller lerret kun én gang. Hvert bilde på utstillingen eksisterer derfor kun i ett eneste eksemplar. Du risikerer altså ikke at naboen kjøper maken, smiler Øiseth Wenstad. 

Utstillingen er åpen i hele august. Jean-Louis Adorsen vil også være i Våler under Vålerdagene/ Kunstfestivalen for å signere bøker.