For imponerende 44. gang arrangeres Finnskogkarusellen i år, og karusellen snurres for første gang i år førstkommende søndag og mandag. Kåre Hofgård har vært med som primus motor siden 2005, og har ingen planer om å gi seg med det første.

- Dette er det eneste karusell løpet som er igjen i distriktet. Før var det mange, men vi får prøve å holde hjula i gang. Mange sier at dersom vi blir borte blir det snaut med trimming, smiler Hofgård.

Hvorfor Finnskogkarusellen overlever mens andre tilsvarende løp forsvinner klarer han ikke å svare på. Sånn har det bare blitt.

- Det er et godt spørsmål. Vi har hatt et stabilt antall deltakere de siste åra. Vi fryktet en stor nedgang, men det har holdt seg ganske jevnt. Fjoråret ble også veldig bra, men vi skulle gjerne hatt med flere yngre folk, sier Hofgård.

Derfor håper han nå at flere unge trimmere vil være med på årets utgave av Finnskogkarusellen. Start og mål er som tidligere ved lokalet Sandberg på Velta.

- Litt bekymret for rekrutteringen er vi jo. Vi vil gjerne ha med oss skoleelever og også de som er yngre enn det, men det er kanskje andre ting som fenger mer enn å mosjonere, spør Hofgård.

Mange trofaste

Selv om Hofgård gjerne vil ha med seg flere deltakere er det mange som trofast er med. Faktisk har 7 av trimmerne i Finnskogkarusellen vært med i alle 44 årene! Og de har ingen planer om å gi seg heller.

- Det er nok en liten konkurranse om hvem som holder ut lengst, smiler Hofgård.

Han understreker at Finnskogkarusellen er et tilbud for alle, og en må ikke springe for å være med.

- Noen har med hundene sine på turen og tar det nærmest som en søndagstur. Lengden er litt forskjellig. Vi starter smått med 3 kilometer for menn, og 2 kilometer for kvinner og mosjonister. De lengste løypene er 10 kilometer, sier Hofgård.

Løpet på søndag starter barna klokka 16.00, og de andre klokka 16.30. Mandag er det start for barna klokka 18.00, og for andre klokka 18.30.